2010. április 16., péntek

Medvehagymával füszerezett vaj

30 dkg teavajat hagytam kinn a konyhapulton, hogy átvegye a konyha melegét, jól kenhető legyen. Robotgéppel jól fellazítottam, majd a felét egy nagyobb darab alufóliára elterítettem. A másik felébe aprított medvehagymát, jó nagy csipet fehérborsot tettem, s szépen rákentem az elterített vaj tetejére. (A sót nem véletlen hagytam ki belőle. Megpróbálunk egyre kevesebb sót fogyasztani.)
A fólia felém eső részét megemeltem és szépen feltekertem a benne lévő vajat, s ahogy ezzel megvoltam, hütőbe tettem.
Egy éjszakai hütőben pihenés után ilyen gyönyörüen lehet szeletelni. Mivel a bucikba nagyon kevés medvehagyma került, bátran kentük meg vele. Nagyon fincsi :))

13 megjegyzés:

  1. Hű ez nagyon tetszik, meg fogom csinálni :)

    VálaszTörlés
  2. Andi! :))

    Araniel! Én nem szeretem abszolut a vajat, soha nem is szerettem,de ezt megkóstoltam, s isteni finoml. Próbáld ki. Kiváncsi vagyok, Neked hogy ízlik.

    Mary! Hát az! Tegnap a gyerekeim jócskán fogyasztották :))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom! Csak ajánlani tudom mindenkinek! Én is megcsinálom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá Krisztám! tudom, hogy nagyon szeretitek !

      Törlés
  4. Készítek én is, nagyon ízletes, sokrétűen használható. Főleg sült és grillezett húsokhoz használom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olgikám, mi is szoktunk minden évben készíteni. Csak most ez a téli időjárás nagyon befolyásol. Még egyáltalán nem néztem medvehagyma után. Aztán meg nehogy kifussak az időből.

      Törlés