2020. október 31., szombat

Hajtogatott tepertős pogácsa

Hajtogatott tepertős pogácsa

 

Hozzávalók: 

2 dl tejföl
1 dl tej
1 tojás
1 tk. só
3 ek. bor
12 dkg vaj vagy margarin
60 dkg liszt
1 tk. cukor
7 g instant élesztő

20 dkg darált tepertő



A tepertő kivételével az összes hozzávalót gépbe tesszük, dagasztjuk jó 10 percig. 30 perc pihenés után kezdődik a hajtogatás. A tésztát kinyujtjuk, a tepertő egyharmadával megkenjük, összehajtogatjuk, alulról középre, majd fentről lefele, utána balról középig, majd szintén balról  a harmadik harmadára. 

20-20 perc pihenés után ezt a hajtogatást még kétszer ismételjük. 

Hagyjuk 40 percig pihenni. Ezután kinyujtjuk 2 cm vastagságúra. Éles késsel bevagdossuk, kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapirral bélelt tepsire rakjuk. Tetejét tojással megkenjük és a tepsin hagyjuk még 20 percig. Közben a sütőt felmelegitjük 200 fokra. 

Sütés előtt mégegyszer lekenjük tojással és betesszük a sütőbe. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése