Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
2 tojássárája
4 dkg olvaszott sütőmargarin
2 dkg élesztő
3 dkg cukor
2,5 dl tej
késéhegynyi só
A töltelékhez
5 dkg sütőmargarin
10 dkg darált dió
5 dkg cukor
5 dkg mazsola
reszelt citromhéj
A vaníliasodóhoz:
1 liter tej
1 csomag vaníliás puding
cukor
Ekészítés:
1,5 dl langyos tejben 1 evőkanál cukrot elkeverni, élesztőt belemorzsolni. Kb. 10 percig állni hagymi, amíg felfut. Ekkor a lisztbe mélyedést készíteni, és beleönteni a maradék tejjel együtt. Hozzáadnik a 2 tojássárgáját, a maradék cukrot, a sót. Félig összedolgozni (robotgéppel is lehet), utána részletekben hozzádni az olvasztott margarint. Pár percig dagasztani, amíg elválik az edény falától, ekkor meglisztezni, letakarni, és duplájára keleszteni.
Egy tűzálló tálat margarinnal kikenni, és olvasztott margarinba mártott kanállal beleszaggatni a tésztát.
(Én most négyszögekre vágtam és csak két réteget készítettem. Alsó részben leraktam a tészta kockákat, majd megszórtam a cukrozott darált dióval és egy kevés morzsával, közepébe kevés mazsolát és citromhéjat tettem) A töltelére rárakni a maradék tésztakockákat, s utána még kb. 20 percig keleszteni, addig bemelegszik a sütő. A tetejét megkenni felvert tojással, és 180 fokon kb. 30 percig sütni.
A vaníliasodóhoz 1 csomag vaníliás pudingot ízlés szerint cukorral 1 liter tejjel megfőzünk, s a kistányérra szedett aranygaluska (kockákat) jól meglocsoljuk vele.