Én már mondtam, hogy a nyakamba kötöm a fotóapparátomat, de hiába no, ha elfelejtem. Csak tudnám, hogy hol van a Cavintonom ? :)
Szóval történt, hogy könnyen elkészíthető, sülés közben magára hagyható étel készüljön, ne kelljen vele sokat bíbelődni, stb, stb, Ja! és hogy a köret is vele együtt készüljön el. Így esett a választás erre a finomságra.
Hozzávalók
6 db óriási felső csirkecomb
sült csirke fűszerkeverék.
Körethez
1-2 db paradicsom
1 nagyobb zöldpaprika
1 kisebb csípős zöld paprika
2 kg krumpli (lehet kevesebb, de nem érdemes, mert nagyon finom)
A krumplihoz
1 teáskanál só
1 teáskanál fehér bors
1 teáskanál fokhagyma por
3 evőkanál mustár.
Elkészítés
A húsokat a fűszerkeverékkel jól beszórjuk, alul kicsit sóval bekenjük és félre tesszük, amíg a krumplit és a hozzá való masszát elkészítjük.
A közepes nagyságú krumplikat meghámozzuk, negyedeljük.
A sót, a borsot, a fokhagymaport és a mustárt jól összekeverjük és az egész masszát rátesszük a krumplira és kézzel úgy elkeverjük, hogy mindenütt érje a krumplikat.
Egy jó nagy kacsasütő aljába öntjük a masszás krumplikat. Tetejére rakjuk a csirkecombokat. A paradicsomot, zöld, és fehér paprikákat felszeleteljük és a húsokra helyezzük.
A kacsasütő tetejével befedjük. Előmelegített sütőben kb 45 percig sütjük kb 220 fokon. Amikor letelik az idő levesszük a kacsasütő tetejét és ha még nem pirosodtak meg a combok, akkor szabadon még 5-10 percig süthetjük.
Isteni finom. Amit az is bizonyít, hogy amikor leültünk ebédelni, mindenki csak a tányérjával foglalkozott, s amikor már minden kiürült, még a kacsasütő aljából is kitunkolták a szaftot egy frissen sült kenyérrel, akkor jutott eszembe, hogy fotót nem készítettünk. De azt hiszem mindenki meg fogja tapasztalni, ha ezt kipróbálja.
Nem bánja meg.