Hozzávalók és elkészítés
1 kg sertéscomb (sovány)
5 dkg zöldborsó (lehet mirelit)
25 dkg gomba
25 dkg csirkemáj szívvel (v. csak szív)
1 nagy fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 zöldparika
1 paradicsom
pirospaprika
só
bors
majoranna
kevés olaj
2-3 babérlevél
Elkészítés:
A húst kocka alakúra, a gombát cikkekre vágtam. A májat és a szívet szétszedtem. A hagymát felaprítottam és megfonnyasztottam, majd a lángról levéve hozzákevertem a pirospaprikát. Rátettem a szívet, megdinszteltem, majd kevés vízzel feleresztettem. Félig puhára pároltam, majd rátettem a húst. Mikor már a hús is félpuha, hozzátettem az aprított zöldpaprikát, gombát és a zöldborsót ( Hozzá adjtam az ízesítőket és a fokhagymát, és az egészet teljesen puhára főzzük. Ezután fektetjük bele a feldarabolt májat, a hámozott, kockázott paradicsomot. A főzés közben - amennyiben szükséges - pótolni kell vízzel az elpárolgott levet. (Nekem volt egy kis csikrkehus alaplevem, azt tettem hozzá, így még ízletesebb lett.)
párolt rizzsel és savanyított almapaprikával tálaltam.
Izgalmas, finom lehet
VálaszTörlésezt is megenném.
VálaszTörlésna persze csak szép sorjában.
Én sem tolnám félre:-)Nagyon fincsi lehet!
VálaszTörlésNa ez már igen, de csak szív nélkül:-))
VálaszTörlésBianka, az volt, szeretjük.
VálaszTörlés4Gyerek! - sajna elfogyott, de csak azért, mert nem ketten voltunk rá..-
VálaszTörlésDittus! húzd gyorsan magad elé :)
VálaszTörlésGesztenye ! Legközelebb a te tányérodra nem rakok :)
VálaszTörlés