2016. december 17., szombat

Hókifli

Hókifli (Karácsonyra)







Hozzávalók a tésztához 

1 kg liszt 
40 dkg disznó zsír 
2 evőkanál cukor 
2 dl tejföl 
7 g szárított élesztő 
1 jó nagy csipet só 
2 dl tej 

Elkészítése: 


Az élesztőt a cukros tejben megfuttattam és a többi hozzávalóhoz adtam. Jól összedolgoztam és 70 percig kelesztettem. 4 gombócra osztottam. A gombócokat egyenként nagyon vékonyra kinyújtottam és egy jó nagy pohárral kiszaggattam. Igazi, házi szilvalekvárral töltöttem. Feltekertem és 180 fokra előmelegített sütőben 17 perc alatt kisütöttem. Amikor kisült, -még forrón- vaníliás porcukorba hempergettem. 



4 nagy tepsi, több, mint 120 db. Lehet bőven csipegetni :)