Gombás csirkemell csíkok sárgarépa kockával, spagettivel
Hozzávalók:
20 dkg csirkemell felcsíkozva
1 kis doboz konzerv gomba
2 db kisebb sárgarépa
Fűszerek (só, bors, balzsamecet, )
3 evőkanál görögjoghurt
3 dl tej
1 teáskanál liszt
fél adag spagetti
Elkészítése:
A csirkemell csíkokat egy kiolajozott serpenyőben fehéredésig pirítottam. Aztán felengedtem húslével (de bármilyen alaplé megfelel, ha nincs akkor vízzel is tökéletes, esetleg kissé jobban kell fűszerezni)
Addig pároltam, amig megpuhult a hús.
Ezt nagy adagban egyszer elkészítem, utána kiadagolom és kis edényekbe, vagy jól zárható zacskóba fagyasztóba rakom.
A serpenyőt kikenem olajjal, esetleg sertészsirral, és a gombát megforgatom benne. Alaplét öntök rá és puhára főzöm.
Egy kislábasban 3 db apró kockára vágott sárgarépát megfőzöm de csak úgy, hogy ress maradjon.
Amikor minden elkészül, újra előveszem a serpenyőt és összerakom a gombát, a húst és a sárgarépát. Amikor már kezd átmelegedni, akkor megszórom 1 teáskanál liszttel és 3 dl tejet öntök hozzá.
Kevés borssal megszórom és 2 teásknál balzsamecettel ízesítem.
Összefőzöm.
Amíg ezek összefőnek addig a spagettit is -tetszőleges mennyiségben- enyhén sós vízben kifőzöm.
Minden elkészült, jöhet a tálalás.
A spagettit tányérra szedem, rákanalazom a gombát és a húst, meglocsolom a szafttal. A tetejére frissen vágott petrezselyemzöldet szórok.
Ez a mennyiség 4 fő részére elegendő