Így, így................ --- ahogyan a fenti képen is láthatjátok, jó kis nyugodt, nyári estéket, (ha lehetne azt is, hogy kicsivel kevesebb meleget) kívánok minden kedves gasztrobloggernek.
Nem voltam már napok óta, de egyszerüen csak azért, mert nem lehet kibírni a konyhát, nem eszünk egyebet, mint falatkákat, s ha lehet mindíg valami finom hideget, hűsítő gyümölcsleveseket.
Viszont ez a két (jó nagy) adag joghurtos, tejszines, gyümölcsös finomság bőven belefér a forró mindennapokba.
Először Biankánál figyeltem fel rá, s bizony amikor elkészítettem és múlt hét szombaton, amikor az egész család összejött és felvágtuk, akkor derült ki, hogy mi ezt már készítettük, de egyszerüen nem emlékeztem rá. Na ezt is ráfogom a melegre :-) :-)
Viszont, aki egy nagyon hamar elkészülő, finomságot, s hozzá jó kiadósat szeretne, akkor annak javaslom, hogy készitse el. Erről mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy nem kérünk többet :):)
Én nagyobb adagban készítettem, mint Bianka, mert már eleve rákészültem, hogy mindkét formámat meg fogom vele tölteni.
2 nagy pohár joghurt - 0,5 dl tejszin - 1,5 tasak étkezési zselatin - cukor ízlés szerint - gyümölcs: ez is tetszés szerinti és idény jellegü lehet. Én most fél üveg magozott meggyet, és 2 óriási őszibarack befőttet használtam hozzá.
Az egyik pohár tejfölt felmelegítettem, hozzákevertem a zselatint és a cukrot. Amikor kihült, hozzáadtam a másik pohár tejfölt, és a 0,5 liter tejszint, majd beleraktam az összedarabolt gyümölcsöket.
A két formát vizzel kiöblitettem és egy merőkanállal beleadagoltam a masszát. Egy éjszakára betettem a hütőszekrénybe.
Fogyasztás előtt, a formát pici langyos vizbe mártottam és egy-egy tányérra kiborítottam, majd szeleteltük.
Ezzel a finomsággal kívánok mindenkinek jó pihenést, akik pedig nem most mennek szabadságra: türelmet a forró nyárhoz. Mondhatnám, hogy elmegyünk szabadságra, de nem így lesz, hanem hozzánk érkeznek a gyerekek, unokák, s ezt az időt velük fogjuk tölteni.