2020. november 19., csütörtök
Az én briósom
2020. november 17., kedd
Fornetti pogácsa
Fornetti pogácsa
- Hozzávalók
- 1 kg finomliszt
- 1 púpozott ek só
- 175 gr tejföl
- 4 tojás sárgája
- 20 dkg margarin
- 2 dl tej
- 1 kk cukor
- 5 dkg élesztő
- A lekenéshez:
- 5 dkg lágy, puha margarin
- A tetejére
- 1 db felvert tojás
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés
Egy dl langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk. A sót hozzá keverjük, majd a többi hozzávalóval könnyű tésztát gyúrunk. Lisztezett munkalapon jó vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a puha margarinnal, majd feltekerjük,mint a bejglit. Fél órát pihentetjük.
Ezután 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, felvert tojással lekenjük ,reszelt sajttal megszórjuk.
Pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. 20 percet hagyom kelni.
Figyelem! Hőfok nagyon is sütőföggő !!
Ha előmelegitett sütőben sütjük, akkor 200 fokra,alsó-felső sütésre állítva . 15 perc után visszavettem a hőt 180 fokra és készre sütöttem. (Ez az eredeti receptben van így)
Nálam: 200 fokra előmelegitett sütőben 200, a második és a további tepsiknél már csak 180 fokon és 15-18 percig sült.
2020. november 3., kedd
Zöldséges fasírozott
2020. november 2., hétfő
Natúr csirkemell
Másnap ebéd előtt 10 perccel hozzáfogunk sütni. Pici serpenyőben még kevesebb olajat hevítünk. A hús szeletek mindkét oldalát 1-1 perc alatt megsütjük.