Hogy a neve honnan szárnazik nem tudom, de nem is érdekes. Egyszerű, finom és gyorsan elkészülő étel és ennél nem kell semmivel sem több.
Először is forró, sós, olajos vízben kifőzzük a nokedlit.
2 db tojás
kevés só (mert a bacon is sós)
30 dkg liszt
3,5 dl víz
só, olaj a főzővízbe
Ebből a mennyiségből összekeverjük a nokedlitésztát, s amikor a víz lobogni kezd beleszaggatjuk. Majd amikor már megfőtt leszűrjük és félre tesszük.
1 evőkanál mangalica zsír
1 nagy fej vöröshagyma
2 szelet házi húsos enyhén füstölt szalonna
20 dkg bacon szalonna
25 dkg reszelt sajt (ez vegyes is lehet)
pár kocka (fűszerezett olajban eltett) feta sajt.
aprított bazsalikom
2 evőkanál tejföl (opcionális)
Egy serpenyőben a magalicazsíron az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a két szelet házi húsos szalonnából összevágott kockákat, és 20 dkg felcsíkozott bacon szalonnát. Kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg átüvegesednek. (nem szabad a szalonnákat szárazra sütni).
Beleborítjut a kifőtt nokedliket, összekeverjük és a reszeltsajtot rászórjuk. Ezzel is elkeverjük.
Tetejére pár kocka fűszerezett olajban érlelt feta sajtot és apróra vágott bazsalikomot szórunk. Aki szereti tejföllel is dúsíthatja.