2011. március 8., kedd

Sertésborda budapest módra


Hozzávalók és elkészítés

1 kg sertéscomb (sovány)
5 dkg zöldborsó (lehet mirelit)
25 dkg gomba
25 dkg csirkemáj szívvel (v. csak szív)
1 nagy fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 zöldparika
1 paradicsom
pirospaprika
bors
majoranna
kevés olaj
2-3 babérlevél

Elkészítés:

A húst kocka alakúra, a gombát cikkekre vágtam. A májat és a szívet szétszedtem. A hagymát felaprítottam és megfonnyasztottam, majd a lángról levéve hozzákevertem a pirospaprikát. Rátettem a szívet, megdinszteltem, majd kevés vízzel feleresztettem. Félig puhára pároltam, majd rátettem a húst. Mikor már a hús is félpuha, hozzátettem az aprított zöldpaprikát, gombát és a zöldborsót ( Hozzá adjtam az ízesítőket és a fokhagymát, és az egészet teljesen puhára főzzük. Ezután fektetjük bele a feldarabolt májat, a hámozott, kockázott paradicsomot. A főzés közben - amennyiben szükséges - pótolni kell  vízzel az elpárolgott levet. (Nekem volt egy kis csikrkehus alaplevem, azt tettem hozzá, így még ízletesebb lett.)




párolt rizzsel és savanyított almapaprikával tálaltam.

8 megjegyzés: