2009. augusztus 24., hétfő

Tejfölös husi nokedlivel

Tejfölös hus, nokedlivel.
Hozzávalók: (4 személyre)
8 szelet kicsontozott karaj
2 közepes fej vöröshagyma
1 dl étolaj
1 csapott teáskanál só
1 db közepes nagyságu babérlevél
1 csipetnyi chilli paprika őrlemény (elhagyható)
Nokedlihez:
3 db egész tojás
50 dkg sima liszt
viz, amennyit felvesz, hogy lágy nokedli tésztát kapjunk
Elkészités:
Egy nagyobb serpenyőbe, vagy lábasba beleteszem az olajat, majd az apró kockára vágott vöröshagymát, megsózom, a fedőt ráteszem és lassu tüzön (villanytüzhely legkisebb fokozat) üvegesre piritom.
Amikor puhára puhult a vöröshagyma, ráteszem a husszeleteket, a babérlevelet és a parányi chilli örleményt, és ujra lefedem.
kb fél óra alatt teljesen megpuhul a hus. Közben néha ránézek és ha szükséges, akkor beleöntök egy pohár (2 dl) vizet.
Amikor megpuhult a hus, ráteszek egy csapott evőkanál piros paprikát, lazán elkeverem és ráöntök 3-4 dl tejfölt. Összerázom és még kb 2-3 percit átrotyogtatom.

Tálaláskor aki még szükségét érzi egy kis tejfölnek: tehet rá.
Nokedli készités
Egy nagyobb lábasban felteszem a vizet forrni. Sót és egy parányi olajat teszek bele.
Amig a viz felforr, elkészitem a nokedli tésztáját.
A 3 egész tojást felverem pici sót teszek bele,
hozzákeverem a lisztet és annyi vizet, hogy egy kellően lágy tésztát kapjak.
A forrásban lévő vizbe nokedli szaggatóval beleszaggatom.
Amikor a nokedlik feljönnek a viz tetejére, leszüröm és tálalom.

2 megjegyzés:

  1. Jesszusom, hogy miket nem találok, és még én csavargok? No ne már...

    VálaszTörlés
  2. Csavi, csak nyugodtan csavarogj erre, ha megéheztél :) Ez dukál Neked :)

    VálaszTörlés