Meggy-szósz 6 személyre
Hozzávalók
3 üveg magozott meggy
1 db egész citrom
fahéj
szegfüszeg
Besüritéshez
2 db vanilia puding
2 evőkanál tejföl
8 dl tej
3 üveg magozott meggy
1 db egész citrom
fahéj
szegfüszeg
Besüritéshez
2 db vanilia puding
2 evőkanál tejföl
8 dl tej
Éesitéshez
25 szem édesitőszer (LIDL-s: Cologran)
de aki édesebben szereti, az tehet bele még 10 szemet
25 szem édesitőszer (LIDL-s: Cologran)
de aki édesebben szereti, az tehet bele még 10 szemet
A hozzávalókat (a habarás kivételével) egy nagyobb (5 literes) lábasba tettem és lassu tüzön kb
15-20 perc alatt puhára főztem
majd elkészitettem a habarást.
2 csomag vaniliapudingot elkevertem 2 evőkanál tejföllel és a 8 dl tejjel
habverővel simára kevertem és belecsurgattam a lábasba.
2-3-szor habverővel megkevertem és amikor egyet rottyant, már félre is huztam, mert elkészült.
Ezt még korán reggel megfőztem, hogy amikorra tálalni kell, már ne legyen nagyon meleg.
Főtt csirkecombbal tálaltam.
Szia Viki! LÁtom már megint alkottál! Nagyon jol néz ki!
VálaszTörlésSzia dukita! Ha holnap átjössz, még maradt egy kicsi :)
VálaszTörlés