2009. augusztus 29., szombat

Májgaluska a tanyasi tyúkhús-levesbe

Májgaluska a husi leveshez
Hozzávalók:
2 db tojás,
3 pupozott evőkanál saját készitésü májas (erről majd egy másik receptben)
6-7 evőkanál buzadara
A tojásokat egy tálba tettem és villával felvertemHozzáadtam a májkrémet (ami szintén házilag készült)
Végül a 6-7 evőkanál buzadarát. A buzadara mennyisége a tojás nagyságától függ. Kellemesen lágy legyen.
Nokedli szaggatóba tettem és a már forró huslevesbe (ne forrjon a leves, csak éppen mozogjon) beleszaggattam.

Tapasztalatom: legközelebb a májas adagját megemelném minimum 4 kanálra.
Sót nem tettem bele, mert a májas már eleve tartalmaz sót.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése