Igaz, hogy még csak hét eleje van, de ideje már arra rákészülni, mit is főzhetünk hétvégére. Bár nálunk ez nem így működik. Ha éppen szerdán kívánjuk meg ezt a finom levest, akkor szerdán fogom megfőzni. Már csak azért is, mert sikerült hozzájutni, olyan igazi kapirgáló csirkéhez, s ennek nincs párja, ha a levesfőzésre gondolunk. Az íze, a színe, és úgy egyáltalán........ fantasztikus. Én egy ilyen húsleves elkészítésével kb 10 percet foglalkozom, de talán még ez is sok. A hús részeket (jelen esetben szárnyak voltak) átmosom, s addig áznak -kétszer cserélve- a vízben, amíg a leveshez valókat egy fazékban összeállítom, belerakom.
Amiket én hozzáadok egy ilyen leveshez:
Víz,
Sárgarépa,
Fehérrépa,
Paszternák (kevéske, mert ez édessé teszi a levest)
Vöröshagyma,
Fokhagyma,
Karalábé
Zellergumó,
Zellerzöld,
Köménymag,
Egész bors,
Paradicsom
Zöldpaprika
Szerecsendió (éppen egy húzás a reszelőn)
Só
Levesbetétnek: csigatészta
Ezeket az összetevőket belehelyezem a fazékba, felöntöm annyi vízzel hogy jócskán ellepje. Amikor teljesen átmelegedett, beleraktam a 4 db csirkeszárnyat. A fazékra fedőt tettem, a hőfokot a legalacsonyabbra vettem, 30 perc múlva a szárnyakat kiemeltem.
A levest mindig lassú főzéssel készítem, így meg sem mozdul a fazékban, de leszűrni sem kell, annyira tiszta.
A csirke szárnyakat kevés zsiradékon átpirítottam, amolyan piros ropogósra, s feltétnek fogyasztottuk egy jó kis zöldbab főzelékhez.
Naaagyon szép és nagyon finom lehetett :)!!
VálaszTörlésMaria ! Köszönöm szépen. Tényleg az volt :)
VálaszTörlésTényleg szép tiszta a levesed!
VálaszTörlésUgye, ugye ? :) Ez pedig soha sem látott szűrőt, csak szép lassú főzést.
Törlés