2013. január 21., hétfő

2 szelet tarja egyszerűen

 
 
Egyszerű, nagyszerű, laktató és nagyon finom. Nem mellesleg az elkészítése a 30 perces kategória
 

Kell hozzá:

1 db jó közepes (magas falú serpenyő)

2 szelet tarja
1 ek. mangalica zsír
1 mk. köménymag
5 cikk fokhagyma felszeletelve
1-1 teáskanál házi paprika krém
1 mokkáskanál fehér bors
1 dl víz

Köretnek:

Sós vízben főtt krumpli a hús szaftjával locsolva

Savanyúság: apró görögdinnyék

A serpenyőben a felolvasztott zsírban a két szelet tarját mindkét oldalon hirtelen (kb 3-4 perc)  megkapatjuk, úgy, hogy egy sült kéreg vonja be a hússzeleteket. Felöntjük vízzel, s hozzáadjuk a fokhagyma szeleteket, a borsot, a köménymagot. A paprikakrémmel megkenjük a hús egyik oldalát.
Sózni nem kell egyáltalán, mert a paprikakrém sóval tartósított. Az egészet lefedjük, legkisebb fokozatgra állítjuk a hőfokot. Jó 10 perc után megfordítjuk a hússzeleteket, s ezen oldalakat is 10 percig fedő alatt pároljuk, illetve addig, amíg a víz el nem forr, illetve jól besűrűsödik.
Amíg a hús lefedve puhul, adig megtisztítjuk a krumplit, hosszában feldaraboljuk és sós vízben kifőzzük.
 
A krumpli levét nem öntjük ám ki és a megmaradt krumplit sem dobjuk ki, mert a másnapi kenyérsütéshez felhasználjuk !!!!
 
 
Mindezek után már csak a tálalás és egy jó étvágy szükséges hozzá, ami pedig megvolt. Nagyon szeretem az ilyen 30 perces ételeket, mert így nem kell  a főzéssel annyit bíbelődni, mert ugyan  imádok főzni, de a konyha rabja sohasem szeretnék lenni :)

2 megjegyzés: