Egyszerű, nagyszerű, laktató és nagyon finom. Nem mellesleg az elkészítése a 30 perces kategória
Kell hozzá:
1 db jó közepes (magas falú serpenyő)
2 szelet tarja
1 ek. mangalica zsír
1 mk. köménymag
5 cikk fokhagyma felszeletelve
1-1 teáskanál házi paprika krém
1 mokkáskanál fehér bors
1 dl víz
Köretnek:
Sós vízben főtt krumpli a hús szaftjával locsolva
Savanyúság: apró görögdinnyék
A serpenyőben a felolvasztott zsírban a két szelet tarját mindkét oldalon hirtelen (kb 3-4 perc) megkapatjuk, úgy, hogy egy sült kéreg vonja be a hússzeleteket. Felöntjük vízzel, s hozzáadjuk a fokhagyma szeleteket, a borsot, a köménymagot. A paprikakrémmel megkenjük a hús egyik oldalát.
Sózni nem kell egyáltalán, mert a paprikakrém sóval tartósított. Az egészet lefedjük, legkisebb fokozatgra állítjuk a hőfokot. Jó 10 perc után megfordítjuk a hússzeleteket, s ezen oldalakat is 10 percig fedő alatt pároljuk, illetve addig, amíg a víz el nem forr, illetve jól besűrűsödik.
Amíg a hús lefedve puhul, adig megtisztítjuk a krumplit, hosszában feldaraboljuk és sós vízben kifőzzük.
A krumpli levét nem öntjük ám ki és a megmaradt krumplit sem dobjuk ki, mert a másnapi kenyérsütéshez felhasználjuk !!!!
Mindezek után már csak a tálalás és egy jó étvágy szükséges hozzá, ami pedig megvolt. Nagyon szeretem az ilyen 30 perces ételeket, mert így nem kell a főzéssel annyit bíbelődni, mert ugyan imádok főzni, de a konyha rabja sohasem szeretnék lenni :)
Ez is nagyon fincsi lehetett!
VálaszTörlésMarcsi ! Ez tényleg így is volt !
VálaszTörlés