Mézes-mustáros sült oldalas hozzávalói:
1 kg oldalas - 2 evőkanál méz - 2 evőkanál mustár - 1 kisebb evőkanál citrombors - só - sütőzacskó - egy tálca, ami a hűtőben elfér, vagy egy tepsi, amire egyenesen rá lehet rakni a zacskóval a husikat.
Tanácsos sütés előtt jóval hamarabb elkészíteni, de az még tökéletesebb, ha előző nap kencézzük be az oldalasokat.
A mézet a mustárral és a citromborssal, sóval jócskán elkeverem. Egy szilikon ecsettel ezt a masszát rákenem a felszeletelt oldalasokra, s egy jókora sütőzacskóba egymás mellé berakom őket. Előzőleg egy tepsire (vagy egy olyan tálcára, ami a hütőbe befér) tettem a sütőzacskót, mert amikor már a húsok benne vannak, nem szerencsés összeforgatni, mert csak a sütőzacskóra kenődik a massza.
Egy éjszakán át a hütőszekrényben érlelődtek.
Másnap csak bekapcsolni a sütőt (én újabban hideg sütőbe teszem) be a húsokat, s a hús mennyiségétől függően szép pirosra sütni.
Ez az egy kg-os mennyiség, hideg sütőbe rakva, kb 45-50 perc alatt készre, és ilyen szép pirosra sül.
Ez nagyon guszta, s biztos finom is.
VálaszTörlésValóban nagyon étvágygerjesztő
VálaszTörlésNagyon szépek lettek Viki!:)
VálaszTörlésGyönyörű színe van
VálaszTörlésMicsoda falatok! :))
VálaszTörlésIstenem!
VálaszTörlésOlyan jó ragacsosnak néz ki.Jó omlósnak,puhának,finomnak.
Csodásan néz ki! Nagyon rég nem ettem oldalast, érzem, hogy itt az ideje. :))
VálaszTörlésAzta de jól néz ki!
VálaszTörlésHobbychef ! Még most is nyelek nagyokat :))
VálaszTörlésAmi ! tényleg az és óvatosnak kell lenni, mert hajlamos az ember lánya túlenni magát :))
Mary ! Azért imádom, mert előző nap el lehet készíteni, másnap étkezés előtt egy órával sütőbe tenni és már jöhet is a hízókúra :)))
Bianka ! Szerintem a méz adja ezt a gyönrű színt, így gondoltam lehet, hogy néha leggelenként bekenem én is magam egy kis mézzel :)))))
Szemi ! júúúúj, ne is mondd :))
Belly ! olyan is vót, vót, vót :))))
Egycsipet ! vágj bele, megéri :))
Ildy ! ugye, hogy tudnak mosolyogni ? :))))
Pont jókor jöttél az oldalassal! Vettünk egy disznót, feldolgozva,ma hozzák. Friss oldalasból elkészítem.
VálaszTörlésNagyon guszta,szép!
Terike! drukkolok Neked :-) mi nagyon szeretjük ezt az ízesítést.
VálaszTörlés