2010. december 1., szerda

Kacsacomb hagymás krumplival, balzsamecet-krémmel



Az előző posztban már írtam a kacsacombokról, hát azt azért nem hagyhattuk ki, hogy ne kóstoljuk meg. Sőt mi több, a tegnap elkészített balzsamecetkrémet is tesztelni kellett a sült husival.
Köretnek krumplit adtam a kacsacombok mellé, amit apró kockára vágtam, enyhén sós vizben megfőztem. Egy serpenyőben parányi kacsazsíron egy fej lilahagymát -apró kockára vágva- megfonnyasztottam, majd egy mokkáskanál piros füszerpaprikával, 1 mokkáskanál citromborssal elkevertem. Miközben kevertem, a krumplik kicsit megtörtek, de ennek ez a lényege.
Az én nagymamám ezt a fajta krumplit (amit MÓRING-nak neveztek) tálalta mindíg a nagyobb szárnyashúsok mellé.
A combokat balzsamecet-krémmel locsoltam le (egy fecskendő segítségével)



Elmondhatom, hogy mennyei ebédünk volt :-)
Aki viszont most az ünnepek előtti időszakban fogyókúrázik, az ne is nézzen ide és csukott szemmel olvassa el a posztot :-) :-) merthogy nem éppen a csökkentett kalóriák közé tartozó ételféleségről van szó ! :-)

6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett Viki!
    Szívesen ennék belőle!

    VálaszTörlés
  2. Hmm, de megkóstolnám most, csodás lehet!

    VálaszTörlés
  3. Hat ez nagyon guszta, most pont jo lenne ebedre!

    VálaszTörlés
  4. Mary! küldjem postán ?

    Hobbychef ! Köszönöm, a kacsa lassan elfogy, de a fotó marad :))

    Egycsipet ! Köszi, nagyon fincsi is lett.

    Erinacea! Gyere meghivlak, még van kiadó 1 db, a többi már fagyoskodik a helyén :)))

    VálaszTörlés
  5. Fenséges egy ebéd az biztos!

    VálaszTörlés