Az előző posztban már írtam a kacsacombokról, hát azt azért nem hagyhattuk ki, hogy ne kóstoljuk meg. Sőt mi több, a tegnap elkészített balzsamecetkrémet is tesztelni kellett a sült husival.
Köretnek krumplit adtam a kacsacombok mellé, amit apró kockára vágtam, enyhén sós vizben megfőztem. Egy serpenyőben parányi kacsazsíron egy fej lilahagymát -apró kockára vágva- megfonnyasztottam, majd egy mokkáskanál piros füszerpaprikával, 1 mokkáskanál citromborssal elkevertem. Miközben kevertem, a krumplik kicsit megtörtek, de ennek ez a lényege.
Az én nagymamám ezt a fajta krumplit (amit MÓRING-nak neveztek) tálalta mindíg a nagyobb szárnyashúsok mellé.
A combokat balzsamecet-krémmel locsoltam le (egy fecskendő segítségével)
Aki viszont most az ünnepek előtti időszakban fogyókúrázik, az ne is nézzen ide és csukott szemmel olvassa el a posztot :-) :-) merthogy nem éppen a csökkentett kalóriák közé tartozó ételféleségről van szó ! :-)
Nagyon guszta lett Viki!
VálaszTörlésSzívesen ennék belőle!
A kacsa és a fotó is szuper.
VálaszTörlésHmm, de megkóstolnám most, csodás lehet!
VálaszTörlésHat ez nagyon guszta, most pont jo lenne ebedre!
VálaszTörlésMary! küldjem postán ?
VálaszTörlésHobbychef ! Köszönöm, a kacsa lassan elfogy, de a fotó marad :))
Egycsipet ! Köszi, nagyon fincsi is lett.
Erinacea! Gyere meghivlak, még van kiadó 1 db, a többi már fagyoskodik a helyén :)))
Fenséges egy ebéd az biztos!
VálaszTörlés