Hétvégén újra "felszabadult" egy óriási csirkemell, ebből kellett elképzelni, elkészíteni valami olyasmit, amit akár reggelire, akár vacsorára hidegen elfogyasztunk. Mindemellett bármilyen salátával is fogyasztható, akár zöldsaláták, akár valamilyen majonézes salátával. Kinek-kinek kedvére és ízlése szerint :)
A többi részekből leves és sajtos -sok-sok fajta olajban pácolt csirkecombok készültek.
Hozzávalók és elkészítés
20 dkg (kb) bacon szalonna
1 db csirkemell felszeletelve, kiklopfolva
A csirkemellről a bőrét, a hájjal együtt szépen lefejtettem, majd a húsok tetejére került.
A sütőedényemet először a bacon szalonna szeletekkel béleltem ki, majd azokat beborítottam a kifilézett, kiklopfolt csirkemellekkel, A mellszeleteket úgy raktam a sütőedénybe (szilikon sütőforma), hogy mindkét oldalról legalább annyira lógjon ki, hogy a végén ezeket ráhajtsam a húsok tetejére.
Amikor a kolbászhús is belekerült a mellszeletekre, behajtogattam a húsokat, ráterítettem a jó kis sárga hájas bőrrel, és a visszamaradt baconszalonna szeleteket még a tetejére rátettem.
A kolbászhús hozzávalói (ha nem tölteléket "CSAK KOLBÁSZT készítünk, akkor a tojást kihagyjuk)
50 dkg darált hús,
4 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma,
1 teáskanál só,
2 db egész tojás
1 mokkáskanál köménymag,
1 mokkáskanál fehér bors,
1 evőkanál édes piros fűszerpaprika
1 mokkáskanál csípős piros fűszerpaprika.
Ezeket a robotgép összekeverte, s utána rákanalaztam a mellhúsokra.
Maradt még pár szál bacon szalonna csíkom, s ezeket a tetejére tettem.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 35-40 percig kell sütni. Sütés ideje alatt én egy ugyanilyen sütőformát (szilikon) rátettem, mert a bacon hamarabb megsül, esetleg megéghet. Ha nincs két egyforma edény, akkor alufóliával be lehet takarni.
Kötelező megvárni - bár nagyon nehéz - hogy teljesen kihűljön, mert csak ilyenkor lehet nagyon szép vékony szeletekre vágni.
Istenem!Kellett nekem ilyenkor erre tévednem!Érzem az illatát!:-)De finom lehetett!
VálaszTörlésNelli :)))) hát mi vagyunk az éjjeli baglyok :) Jaj ne is mondd, én ezt vacsiztam, jó kis erős paprikával.............
VálaszTörlésMaradt belőle nekem reggelire? Erős paprikát nem kérek szépen. Este sült kenyérkém van, szóval tényleg csak 1 vékony szeletkét ebből a csodás kompozícióból
VálaszTörlésEz terror Viki megláttam azt a csodát és korog a gyomrom!:D
VálaszTörlésHú anyám, ezt nevezem!!! Kész vagyok már a látványtól is...
VálaszTörlésEz kérem egy hús torta!
VálaszTörlésJaj de kivánatos! Ide vele!!!
Brutálisan jól néz ki:)
VálaszTörlésFantasztikus ötlet
VálaszTörlésmmm, de gyönyörű lett
VálaszTörlésHú, de jól néz ki. Én meg itt a puffasztott búzámat eszegetem joghurttal. Mit mondjak ez a húsi jobban esne.
VálaszTörlésRögtön éhen halok és akkor ilyen isteni finomsággal találom szembe magam, jaaaaaj nekem végem van.:)))
VálaszTörlésNagyon jó ötlet így sütni a mellet, viszem is a receptet, köszönet érte.:)
Viki ez zseniális ötlet, én is viszem a receptedet! Felvágott helyett a sulisok szendvicsébe remek lesz:)
VálaszTörlés4Gyerek ! - maradt, gyere, kapsz :))
VálaszTörlésMarym ! Gyere Te is, még Neked is jut :))
Chef Viki ! :)))) Néha én is, mert egy kicsit húsellenes vagyok, de ez kivétel :))
VálaszTörlésJuci ! Ha sietsz, még Neked is marad :))
Családi tűzhely !
VálaszTörlésBianka !
Manka !
Köszönöm Nektek is :))))
Vali ! Egye fenyő :) egy estére cserélek Veled :)
VálaszTörlésGizi ! Köszönöm. Tudod nálunk csak így fogy a csirkemell, illetve így szeretjük a legjobban. S olyan egyszerü, és nagyszerü :))
VálaszTörlésMoha ! Köszönöm. Sajnos, vagy hálistennek? ! nem is tudom, de mi felvágottat nem eszünk, legalábbis én nem. Az oldalborda és a kiskutyám ŐŐŐk igen, de ők is csak a sonkákig jutnak el.
VálaszTörlésÉn sokkal finomabbnak, egészségesebbnek tartom, mint bármelyik felvágottat, s ráadásul így a mellet is elfogyasztjuk.
Viki,olyan éhes vagyok,hogy megenném a vasat is:-),erre meglátom ezt itt,aztaaa,nagyon full,isteni:-)
VálaszTörlésDittusom! Pedig ebből még van is. Nyisd az ablakot, fényposta :)))))
VálaszTörlésNagyon finomnak tünik én is kifogom próbálni
VálaszTörlésNelka! Köszöntelek, mint első kommentelőt.
VálaszTörlésTényleg ajánlom jó szívvel, mert nagyoln fincsi és semmi macera az elkészítésével.