2010. április 9., péntek

Csirkecombok rizskörettel, sültzöldségekkel

Még mindíg a diéta következménye ez a tál ebédünk is. (már alakúl is -ha lassan is- a diéta eredménye). Törekszem a teljesen -vagy majdnem- zsírmentes ételek elkészítésére, de legalábbis zöldségekkel helyettesítve -részemre- a köreteket. Ez csak rám vonatkozik, a család többi tagja a kivánt körettel kapja asztalra az ebédet. Azért Ők mégsem "szenvedhetnek" miattam :-)
Hozzávalók és előkészítés/- elkészítés.
2 db csirkecomb,
1 evőkanál baromfi füszerkeverék (só és tartósítószermentes)
3 szál sárgarépa, hosszában csíkokra vágva,
10 cm póréhagyma felkarikázva, a húsokra rakva,
só (annyi, hogy a hús mindkét oldalát picit bedörzsölni)
1 evőkanál balzsamecettel meglocsolni,
1 tk citomos olaj, (ezzel meglocsolni a combokat),
1 tk oregánóval füszerezett olaj, (ezt is rácsurgatni),
2 cm-nyi reszelt gyömbérrel megszórni,
Amikor ezzel kész vagyok, a tál tetejét ráteszem és pár órára, de legjobb egy éjszakára hütőbe tenni.
Legalkalmasabb edény erre egy tupperware gyöngyszem. Ebbe raktam sorban a belevalókat, s másnap 10-15 percre mikróban megpuhítottam.
A csirkecombokat kicsontoztam, vokba tettem és 2-3 perc alatt az összes hozzávalókkal átpirítottam.
Zöldsaláta levelekre -saját részemre köret nélkül, paradicson karikákkal- párolt rizzsel, s szintén paradicsomkarikákkal tálaltam.


4 megjegyzés:

  1. Viki hű de ennék belőle, imádom az ilyen könnyű ételeket, finom friss saláta, csirkehús, nincs is annál jobb.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép Viki! Nálad még a diéta is finom!:)

    VálaszTörlés
  3. Yldyco! Sajnálom, de mindmegettük :))

    Bianka! köszike :)

    Mary! Hát ez az én bajom, mert nekem még a diéta is ízlik. Lesz ebből egyszer fogyókúra? Remélem :))

    VálaszTörlés