Egyszerü kis szombati ebédnek indult, (készítjük a gyomrunkat a karácsonyi sok-sok finomságra?) de valahogy mindig "elgörbűlnek" a dolgok, mert nehogy már csak egy levest együnk szombaton, s ráadásul ilyen egyszerüt? Nem is tudom honnan jutott eszembe, de tényleg valami nagyon könnyüre vágytunk.
Hát aztán ami a leves után következett, az majd egy másik posztban látható lesz.
Igy aztán el is döntöttem, soha többet nem mondom, hogy "gyomorkimélés" karácsony előtt, mert ez úgy néz ki, mintha treniroznánk az ünnepekre (persze, ha csak a leves lett volna) :-)
Hozzávalók:
1/4-ed nagyon apróra vágott édes vöröshagyma
1 evőkanál olaj
fél tk só
fél tk köménymag
fél tk piros füszerpaprika
1 egész tojás
1 gerezd fokhagyma
pár csepp 10 %-os ecet
1 morzsa szerecsendió (egyet húzok a reszelőn)
Elkészítése:
Az 1 kanál olajat pici lábasba megmelegítettem, beletettem az apróra vágott hagymát, a köménymagot. Fedőt rá és hagytam, hogy megpárolódjon.
Félrehúztam a lábast, s beletettem a füszerpaprikát. Elkavartam, majd felengedtem 6 dl vizzel (ha van huslé, azzal még finomabb)
Mikorra elkezdett forrni, addig a kömény is megpuhult.
Ekkor tettem bele az 1 gerezd fokhagymát, s azt a parányi szerecsendió morzsalékot, majd a tojást felmertem, s villán keresztül belecsurgattam a levesbe.
Egyet forrt és már tálaltam is. Az ecetet mindenki ízlésének megfelelően csepegtette bele.
Na de ezután jött a folytatás..............................
ami tényleg folytatás lesz :-)
A nagyikám is pont így csinálta annak idején ezt a levest. Most már kíváncsi vagyok, mi jöhetett utána.
VálaszTörlésÁgi :-) érdemes megnézni, hogy koplaltunk :-) Azt hiszem nekem is a nagymamám jutott ma eszembe.......
VálaszTörlés