2009. október 3., szombat

Pulykaszárny - kicsit gazdagon


Nem éppen mondható diétásnak, de zsiradék csak annyi van bennem, amit az a pár szelet házi -enyhén füstölt - húsos szalonna adott.
Hozzávalók:
4 db nagyobb pulykaszárny
1 fej lilahagyma
1 zöldpaprika
2 kk fokhagymakrém (saját készitésü), vagy 1 nagy fej friss fokhgyma girizdekre szedve
2 evőkanál szárnyas füszerkeverék (só és tartósítószer mentes)
5 kicsi szelet húsos (házi) enyhén füstölt szalonna
viz
Elkészitése:
A pulykaszárnyakat jól megmostam és egy zománcozott kacsasütőbe egymás mellé raktam.
kb 2 dl vizet öntöttem a húsok alá.
a fokhagymakrémet, a szeletekre vágott hagymát és zöldpaprikát a húsok között elhelyeztem és kb 1 evőkanál jódozott zóval megsóztam, majd a szárnyas füszerkeverékkel beterítettem.
A kacsasütő tetejét rátettem és előmelegitett sütőben 40 percig 200 fokon sütöttem.
Ekkor kivettem és ráraktam a bevagdosott szalonna szeleteket, majd visszatettem a kacsasütő tetejét és még 15 percig lefedve tovább sütöttem.
Az utolsó 5 percre levettem a kacsasütő tetejét és a szalonnák is szép pirosra sültek a tetején.
Folyamat:


4 db pulykaszárny


itt már a húsok között, és alatta van a fokhagymakrém és a lilahagyma, zöldpaprika, majd a tetején a (só és tartósitószer mentes) szárnyas füszerkeverék

készresütés előtt kb 20 perccel  ráraktam a szalonna szeleteket


készre sült, és tálalásra vár

ez már a maradvány, de látszik, hogy krumpli püré (tejjel, vajjal és tejföllel - habverővel kikeverve) volt a köret.
Birsalma kompóttal egészítettem ki a menüt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése