2009. október 11., vasárnap

Gombás makaróni kókusztejjel,reszelt sajttal


Hozzávalók

0,5 dl olaj
6 nagyobb gomba
1 fej banán (sonka) hagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 girizd fokhagyma
2 dl kókusztej
1 dl tejszin (elhagyható)
Bors, (izlés szerint)
1 mokkáskanál Só,
2 pötty édesitőszer (vagy egy mokkáskanál cukor)
0,5 kg makaróni
Elkészitése:
Apró szeletekre vágom a hagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot (héját lehuzom), a fokhagyma girizdeket fokhagyma nyomón átnyomom.
Az olajat felhevitem és beleteszem a kockára vágott hozzávalókat, s alacsony lángon összedinsztelem az egészet.

Amikor jó puhára dinsztelődött, kavargatás mellett hozzácsurgatom a 2 dl kókusztejet ( plusz 1 dl tejszint, de ez el is hagyható) és pár perc alatt besüritem.

Felforrósitok 3 liter vizet, pici sót és pár csepp olajat teszek bele, majd a fél kg spagettit kifőzöm.
A kifőtt spagettit leszüröm, tányérokra teszem és ráhalmozom a gombát, majd reszelt sajttal megszórom.

Tapasztalat: nagyon gyorsan elkészithető étel. Amig a tészta kifő, addig a gomba is elkészül, igy 35-40 perc elteltével tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése