"Végre Medvehagyma" ....... írja az egyik színes hetilapunk, amelyik tegnap landolt a postaládában.
Tegnap még fogalmam nem volt, hogy ma mi lesz az ebédünk, így aztán teljesen kapóra jött az ötlet.
Minden volt itthon hozzá, így el is készült.
Hozzávalók és elkészítés
20 dkg liszt
1,5 dl tej
2 dl ásványvíz
2 db tojás
csipetnyi só
15 szál medvehagyma
Töltelékhez
10 dkg juhtúró
1 kis doboz 20 %-os tejföl
Kevéske olaj (olajspriccelőből) a palacsinták kisütéséhez.
A medvehagyma leveleket megmossuk és nagyon vékony csíkokra felvágjuk. Az összes többi hozzávalóból palacsinta késztát kavarunk majd hozzáadjuk a medvehagyma csíkokat.
A serpenyőt bespricceljük olajjal és kisütjük a palacsintákat.
A juhtúrót összekeverjük a tejföllel és megtöltjük vele a palacsintákat.
6 jó nagy db palacsinta készült a fenti mennyiségből. Annyira laktató, hogy összesen 3 db-ot tudtunk megenni belőle. Érdemes kipróbálni, nagyon finom!
Azt elhiszem, hogy finom, mert istenien néz ki:)
VálaszTörlésKatikám! köszönöm. tényleg finom és írtózatosan laktató !
VálaszTörlésSzerintem is borzasztóan jól néz ki, és ízre is biztos nagyon finom volt! :)
VálaszTörlésDitti! Köszönöm. Isteni volt. Szeretem a sós palacsintákat, de ez kissé különös volt a medvehagyma és a juhturó miatt.
TörlésEz igazán csodásan néz ki. Éljen a medvehagyma! :)
VálaszTörlésWanna! Éljen !!!!!! --- s lőn világosság az agyakba, tegnap bejártam a kert hátulját, a tuják tövét, s mit láttam? A három évvel ezelőtt eldugdosott medvehagymák egy része kibujt. Tavaly sztrájkoltak :) Tehát: Éljenek !
TörlésPALCSINTA????!!! Minden formában jöhet, ha hegyekben áll előttem.
VálaszTörlésCsavi! Te is így vagy vele? Nálunk is jöhetne akár naponta is.
TörlésÖtletes megoldás Viki! Biztos finom volt! :)
VálaszTörlésMary! Méghogy ötletes, de tegnap a megmaradt három palacsintát tovább ötleteltem. Szeleteltem rá pizza-sajtot és bedugram a mikróba. Na ez volt csak igazán fincsi.
Törlés