Ma csak egy nagyon egyszerű - de annál kényeztetőbb - desszertet hoztam, aminek a neve: Madártej.
Ez az a finomság, amit nagyon hamar el lehet készíteni és én még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szeretné. Legalábbis nálunk, s főleg a fiúkat le lehet venni a lábukról egy ilyen tálka madártejjel.
Hozzávalók és elkészítés
1 liter tej
3 db nagyméretű tojás
1 db vanília rúd kikapart belseje
Ízlés szerint cukor (én édesítőszert használok)
Csipet só
1 evőkanál liszt.
A tojásokat ketté választjuk. A sárgáját az édesítőszerrel és a tej felével és az egy kanál liszttel csomómentesre kikeverjük. A tojások fehérjéhez adunk egy csipet sót (így keményebb lesz a hab) és keményre felverjük. 1 evőkanál cukrot (vagy édesítőszert) adhatunk a habhoz
A tej másik felét feltesszük forrni, s a vaníliadrúd kikapart magját hozzáadjuk. Amikor elkezd mozogni (de még nem forr), akkor hozzákeverjük a tojássárgás részt, s alacsony hőfokon felfőzzük. Vigyázzunk, nehogy odaégjen!
A kemény habokat egy kanállal beleszaggatjuk a felforrt tejbe, egy perc után megfordítjuk, s még egy percig hagyjuk, lassan melegedni. 4 db kelyhet, vagy tálkát megtöltünk a madártejjel, a habokat a tetejére rakjuk.
Hagyjuk kihűlni. Fogyasztás előtt csokireszelékkel gazdagítjuk. Jó étvágyat hozzá.
Most én is vevő lennék egy ilyen kis tálkára az biztos:) Nagyon guszta és imádom!
VálaszTörlésÉvikém ! egyed, vegyed, vigyed, szívesen adom. Nálunk a fiúk óriási kedvence, igaz a lányok sem vetik meg. Én vagyok csak, aki mindíg kimarad minden jóból :)
TörlésViki, ez irtózatosan jól néz ki, lecsúszott volna egy tálkával a mai ebéd után. Tudom neked nem szabad cukrot enni, de én még karamellizált cukorral is megcsurgatom a tetejét vagy pirított mandulát szórok rá. A csokireszelék is nagyon jó ötlet, legközelebb kipróbálom.
VálaszTörlésNea, nagyon szépen köszönöm. Én is csak nézegetem :) Júúúj ne is izgass azzal a karamellizált cukorral, mert mindjárt keresek valamit a kamrában :)
TörlésIMÁDOM!!!!
VálaszTörlés