Újra ráfanyalodtunk egy kis saját készítésű finomságos sajtra, mert ugye az üzletekben ilyet nem is árulnak :) Na de az én konyhám az olyan, mint a Fehérvár Áruház: - "Itt mindíg történik valami" --- húúú azt hiszem erre a szlogenre valószínű, hogy csak az én korosztályom emlékszik. Nem baj, legalább, aki "szemtelenül" és sokkal fiatalabb, mint én, most megtudhatja :) :) - mit is? - hát csak azt, hogy egyszer én is voltam fiatal :) :)
..... hogy ez a múltszázadra tehető??? - és aztán ? - érdekel ez valakit ? Óhh igen! - engem :) :)
Egyszóval azt történt, hogy ház urával külön utakon jártunk és mindketten bevásároltunk, s természetesen mindketten vettünk 1-1 rud, egyenként úgy kb 2,5 kg trappista sajtot, s így elmondhatom, hogy most nálunk van a sajtgyáros kaják tömkelege. Igy született meg újra a mi nagy kedvencünk a kevert sajt, aminek hozzávalói a következők:
30 dkg trappista sajt,
30 dkg eidami sajt,
30 dkg füstölt (bármilyen) sajt,
1 teáskanál köménymag,
2 dl tejszín,
1 késhegynyi szerecsendió (reszelve)
1 csokor petrezselyemzöld (én jobban szeretem ebbe a fajta sajtba a szárítottat)
6 óriási cikk zúzott fokhagyma.
Só (ha szükséges) -- kóstolás kötelező !! - mert a sajtok is sósak.
3 evőkanál étkezési zselatin 1 dl vízben feloldva.
A sajtokat összereszelem egy nagyobb edénybe. A tejszínt felteszem melegedni és belerakom a lereszelt sajtokat. Amikor már olyan jó nyúlós lesz hozzáadom a beáztatott étkezési zselatint, majd félrehúzom és sorjában a fűszerek következnek. Ha ezzel készvagyok, akkor jócskán összekeverem. KÓSTOLOM !!!! Ehhez kellett egy csipetnyi só.
A formát folpackkal kibéleltem, belekanalaztam a masszát és pár órára hútőszekrénybe tettem.
Nekem ez a fokhagymás jön be a legjobban, bár az ízesítésnek csak a képzeletünk szab határokat. Jaaaa! és még mindíg van másfél rúd trappista sajtom :)
- o - o - o - o - o - o - o -
OFF: Még mindig csak egy-két blogra tudok bejutni, akihez még annyira sem tudok bemenni, hogy kommenteljek, elnézést kérek, de naponta végig kuksizom mi finomakat süttök-főztök.
Ami még ty@r@bb, hogy saját blogomra sem tudok mindig bejutni :(
Jó lenne már, ha a blogspot rendet tenne a saját portáján. Reméljük hallják a segélykiáltásainkat?!!! vagy nem ? !!
GIZUSOM ! Hozzád még a "nagykapud" is hétlakat alatt van zárva, pedig hogy elcsórtam vóna azt a földieper tábládat :)
De jó ez nagy ötlet finom lehet
VálaszTörlésVikikém nagyon guszta!:)
VálaszTörlésMozzillán keresztül ha belépsz, az eszközökön belül a beállításokban az adatvédelemnél töröld a sütiket!
VálaszTörlésnekem ez mindig beválik!
Jól hangzik és nagyon ízletes!
VálaszTörlésJöttem, imádom a sajtot, úgyhogy ez a nekem való!!!! Fantasztikusan guszta!
VálaszTörlésNagyon guszta, mi is nagyon szeretjük a sajtokat.
VálaszTörlésHú Vikuci,ez nagyon szuper lehet,nagyon tetszik ,ezt elfogom készíteni,köszi a receptet,én még sonka darabkákat is eltudok képzelni benne:-)
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjük a sajtokat.
VálaszTörlésRemélem minden rendben veled!
Vagy talán még mindig nem tudsz belépni?
Viki!
VálaszTörlésNagyon klassz ötletet adtál.
Ugye minden rendben?
Imádnivaló, lehetne postázni belőle egy szeletkét? :)
VálaszTörlésMi is imádjuk a sajtot!
Ami a blogspotot illeti, valóban rendet kellene már raknia!!! Ma nekem sem ment minden simán!
Van, aki egy szeletkét kér, csavi midet kéri jó?
VálaszTörlésVan, aki egy szeletkét kér, csavi midet kéri jó?
VálaszTörlésVikuci, ugye a blogspot a hallgatás oka? Ugyeeeeee?
VálaszTörlésmásra nem is akarok gondolni.