Előző bejegyzésemnél "A gombapörkölt zöld nokedlivel" már utaltam arra, hogy a nokedliből dupla adagot készítettem. Ez azért történt így, mert elég sok spenótot abáltam meg. Túlságosan zöld és tiszta spenót lett volna a tészta. Attól tartottam, nem fog ízleni. Mint kiderült, nagyon finom és túlságosan sok is lett.
Nem estem kétségbe, ma nem kellett főznöm csupán a kiegészítőket kellett hozzá megcsinálni.
A nokedlik elkészítését szintén az előző posztban írtam le. Itt olvasható.
A kiegészítők:
6 csík bacon szalonna,
5 dkg húsos -enyhén füstölt- császárszalonna
kevés reszelt sajt
2 kanál tejföl.
A császárszalonnát nagyon apró csíkokra vágjuk, félig kisütjük. Ekkor adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott bacont. Együtt átsütjük őket. Amikor elkészült, összekeverjük a nokedlivel.
Én nokedlivel még nem készítettem, viszont tésztával igen, nagyon finom:) Így nagyon mutatós is:)
VálaszTörlésDe jó ez a zöld nokedli! Mutatós, guszta. Az én spenótszerető lányom biztosan imádná. Ezt viszem:)
VálaszTörlésKati ! Én szoktam variálni a nokedlik színével. A férjem ugyanis éjjel-nappal nokedlit enne. Ha már egyszer sokat főzök belőle, legalább ne egyszínű legyen :))
VálaszTörlésHajniZoli!
VálaszTörlésKöszönöm szépne. Szerintem ezt a spenótot még az a gyerek is megeszi - nokedli formájában - aki azt mondja, hogy utálja, mint spenót.
Jó is, fincsi is, mutatós is:)
Viki! Szuper mindkét variáció, úgy értem Te és a spenót is!:)Puszi
VálaszTörlésGinkó drágám ! Köszönöm, de nem udvarojjjjjjj :) :) :)
VálaszTörlésGinkó drágám ! Köszönöm, de nem udvarojjjjjjj :) :) :)
VálaszTörlésNa ez nagyon fontos bejegyzés volt, hogy kétszer is megjelent. Törölni meg nem lehet :)
VálaszTörlés