2012. május 22., kedd

Spenótos nokedli bacon szeletekkel


 Előző bejegyzésemnél "A gombapörkölt zöld nokedlivel"  már utaltam arra, hogy a nokedliből dupla adagot készítettem. Ez azért történt így, mert elég sok spenótot abáltam meg. Túlságosan zöld és tiszta spenót lett volna a tészta. Attól tartottam, nem fog ízleni. Mint kiderült, nagyon finom és túlságosan sok is lett.
Nem estem kétségbe, ma nem kellett főznöm csupán a kiegészítőket kellett hozzá megcsinálni.

A nokedlik elkészítését szintén az előző posztban írtam le. Itt olvasható.

A kiegészítők:

6 csík bacon szalonna,
5 dkg húsos -enyhén füstölt- császárszalonna
kevés reszelt sajt
2 kanál tejföl.

A császárszalonnát nagyon apró csíkokra vágjuk, félig kisütjük. Ekkor adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott bacont.   Együtt átsütjük őket.   Amikor elkészült,  összekeverjük a nokedlivel.


Én reszelt reszelt sajtot, a ház ura tejfölt tett a tetejére.

8 megjegyzés:

  1. Én nokedlivel még nem készítettem, viszont tésztával igen, nagyon finom:) Így nagyon mutatós is:)

    VálaszTörlés
  2. De jó ez a zöld nokedli! Mutatós, guszta. Az én spenótszerető lányom biztosan imádná. Ezt viszem:)

    VálaszTörlés
  3. Kati ! Én szoktam variálni a nokedlik színével. A férjem ugyanis éjjel-nappal nokedlit enne. Ha már egyszer sokat főzök belőle, legalább ne egyszínű legyen :))

    VálaszTörlés
  4. HajniZoli!
    Köszönöm szépne. Szerintem ezt a spenótot még az a gyerek is megeszi - nokedli formájában - aki azt mondja, hogy utálja, mint spenót.
    Jó is, fincsi is, mutatós is:)

    VálaszTörlés
  5. Viki! Szuper mindkét variáció, úgy értem Te és a spenót is!:)Puszi

    VálaszTörlés
  6. Ginkó drágám ! Köszönöm, de nem udvarojjjjjjj :) :) :)

    VálaszTörlés
  7. Ginkó drágám ! Köszönöm, de nem udvarojjjjjjj :) :) :)

    VálaszTörlés
  8. Na ez nagyon fontos bejegyzés volt, hogy kétszer is megjelent. Törölni meg nem lehet :)

    VálaszTörlés