Előtésztás félbarna kenyerem
Előtészta:
250 g BL 55-ös liszt
250 g langyos viz
2 evőkanál olaj
4 dkg élesztő
Kenyérsütést megelőző este készül. Mindent összekeverni egy fakanállal. Nejlonnal az edényt letakarni, gumival erősíteni, ne szaladjon le a tálról a nejlon. Reggelig pihen a konyhapulton.
FŐTÉSZTA
30 dkg teljeskiőrlésű liszt (TESCO-s)
10 dkg zabpehely liszt (szintén TESCO-s)
60 dkg OO-ás (Pizza) liszt
40 g parajdi só
40 g sikér
3 evőkanál olaj
5,1 dl langyos viz
A sót a lisztbe belekevertem, s utána hozzáadtam a többi anyagot, és az előtésztát is.
Dagasztógép 15 percig dagasztott.
- Tésztát kivettem, parányi olajjal a kelesztőtálat kikentem, s a nyers tésztát belehelyeztem.
- 30 percenként hajtogattam (pici átmozgatás ) 3-szor
A harmadik hajtogatás (pici átmozgatás) után 2 db hosszúkás tepsit picike zsírral kikentem, a kettőbe vágott tésztát lazán megformáztam, s a tepsiben még 30 percig pihentek. 20 perc után a sütőt 220 fokra elő melegítettem.
35 perc alatt sültek.
A tepsiből kiborítottam, s még 200 fokon 5 percig kaptak egy pici pirítást, hogy az alja is olyan szép legyen, mint a teteje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése