2024. február 5., hétfő

Előtésztás fél barna kenyerem

Előtésztás félbarna kenyerem 



Előtészta:

250 g BL 55-ös liszt

250 g   langyos viz

2 evőkanál olaj

4 dkg élesztő 

Kenyérsütést megelőző este készül.  Mindent összekeverni egy fakanállal. Nejlonnal az edényt letakarni, gumival erősíteni, ne szaladjon le a tálról a nejlon. Reggelig pihen a konyhapulton. 

FŐTÉSZTA

30 dkg teljeskiőrlésű liszt  (TESCO-s)

10 dkg zabpehely liszt (szintén TESCO-s)

60 dkg OO-ás (Pizza) liszt 

40 g parajdi só

40 g sikér

3 evőkanál olaj

5,1 dl langyos viz 

A sót a lisztbe belekevertem, s utána hozzáadtam a többi anyagot, és az előtésztát is. 

Dagasztógép 15 percig dagasztott. 

- Tésztát kivettem, parányi olajjal a kelesztőtálat kikentem, s a nyers tésztát belehelyeztem. 

- 30 percenként hajtogattam (pici átmozgatás ) 3-szor 

A harmadik hajtogatás (pici átmozgatás) után 2 db hosszúkás tepsit picike zsírral kikentem, a kettőbe vágott tésztát lazán megformáztam, s a tepsiben még 30 percig pihentek. 20 perc után a sütőt 220 fokra elő melegítettem.

35 perc alatt  sültek. 

A tepsiből kiborítottam, s még 200 fokon 5 percig kaptak egy pici pirítást, hogy az alja is olyan szép legyen, mint a teteje. 


És még cserepesedik is :) 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése