Majonézes kifli
Az internetet elborította a láz, mindenki majonézes kiflit süt. Nem is csodálkozom rajta, mert nagyon finom. Elkészítése nagyon egyszerű!
Hozzávalók és elkészítése:
50 dkg liszt
1 tk só
1 tk cukor
2,5 dkg élesztő
5 g sütőpor
2 dl langyos víz
10 dkg lágy margarin
2 púpozott evőkanál majonéz
- o -
Az összes hozzávalót dagasztógép edényébe rakjuk, jól kidolgoztatjuk.
Dagasztás után 50 perc pihenő.
Ezt követően -mérleget használva- egyenlő súlyú gombócokat készítünk, s egyenként kinyujtjuk ovális alakra.
A tőlünk távol eső részébe éles késsel csíkokat vágunk.
A hozzánk közelálló végénél elkezdjük feltekerni, hogy a bevagdosott része legyen legfelül.
Tepsire rakjuk, s ismét 50 perc pihentetés következik.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra
A kifliket lekenjük tojással és magokat szórunk rá, tetszés szerint.
A sütő felmelegedett, betesszük a tepsit, a hőt visszavesszük 180 fokra -s 25 perc alatt készre sütjük a kifliket.
Vigyázat!!!! Függőséget okozhat :)
Nagyon guszták! Nem hallottam még róla, ki fogom próbálni!🙂
VálaszTörlésVerus, nem fogjátok megbánni. De ne várd ízében a klasszikus kifli ízt, ez sokkal finomabb :)
VálaszTörlés