Almás palacsinta, túró és barack lekvár töltelékkel (ezek nem a klasszilus vékony palacsinták, de a reszelt alma miatt nem lehet vékonyra sütni, viszont annál sokkal finomabb)
Hozzávalók: 15 db nagy méretű, és 18 db kisméretű palacsintához.
70 dkg liszr
7 dl tej
szódavíz (kb 7 dl)
3 db M-es tojás
6 db nagyobb reszelt alma
só
1 dl olaj
Túrótöltelék a nagy méretű palacsintákhoz
0,5 kg túró
3 ek tejföl
ízlés szerint folyékony édesítő
2 evőkanál vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja és leve
A kisebb méretű palacsinták töltéséhez: baracklekvár
Elkészítése:
A tojást felvertem, hozzádtam a tejet, az 1 deci olajat, sóztam, majd beleszitáltam a lisztet. Jól összekevertem és szódavízzel hígítottam. A 6 db hámozott almát belereszeltem. Rövid ideig pihentettem, majd egy jó minőségü teflon palacsintasütőben kisütöttem. A palacsintasütő közepében minden palacsintánál egy csepp olajat használtam.
Amíg a tészta pihent, addig összeállítottam a túró tölteléket.
0,5 kg túrót áttörtem, adtam hozzá 3 evőkanál tejfölt, 2 evőkanál vaniliás cukrot, 1 citrom levét és reszelt héját, folyékony édesítőt.
Sütéskor minden palacsintánál 1 csepp olajat tettem a palacsintasütő aljába. Több nem kell, mert a tésztában is van kevés olaj.
Ebből a mennyiségből 15 db nagyméretű és 18 db kisebb méretű almás palacsinta sült. A kicsiket baracklekvárral töltöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése