2019. január 5., szombat

Almás palacsinta



Almás palacsinta, túró és barack lekvár töltelékkel   (ezek nem a klasszilus vékony palacsinták, de a reszelt alma miatt nem lehet vékonyra sütni, viszont annál sokkal finomabb)


Hozzávalók: 15 db nagy méretű, és 18 db kisméretű palacsintához.

70 dkg liszr
7 dl tej
szódavíz  (kb 7 dl) 
3 db  M-es tojás
6 db nagyobb reszelt alma
1 dl olaj 

Túrótöltelék a nagy  méretű palacsintákhoz

0,5 kg túró
3 ek tejföl
ízlés szerint folyékony édesítő
2 evőkanál vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja és leve

A kisebb méretű palacsinták töltéséhez: baracklekvár



Elkészítése:

A tojást felvertem, hozzádtam a tejet, az 1 deci olajat,  sóztam, majd beleszitáltam a lisztet. Jól összekevertem és szódavízzel hígítottam. A 6 db hámozott almát belereszeltem. Rövid ideig pihentettem, majd egy jó minőségü teflon palacsintasütőben kisütöttem.  A palacsintasütő közepében minden palacsintánál egy csepp olajat használtam. 


Amíg a tészta pihent, addig összeállítottam a túró tölteléket. 
0,5 kg túrót áttörtem, adtam hozzá 3 evőkanál  tejfölt, 2 evőkanál  vaniliás cukrot, 1 citrom levét és reszelt héját, folyékony édesítőt. 



Sütéskor minden palacsintánál 1 csepp olajat tettem a palacsintasütő aljába. Több nem kell, mert a tésztában is van kevés olaj. 


Ebből a mennyiségből 15 db nagyméretű és 18 db kisebb méretű almás palacsinta sült. A kicsiket baracklekvárral töltöttem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése