Nagyon szeretjük a csirke mellet, a sertés bordát. Természetesen rántva, de a -szinte- minden mentes diéta miatt sokáig nélkülöztük. Viszont amióta Szafi termékeiben felismertem, hogy pl a lángos lisztkeverékből nem csak lángost lehet sütni, hanem tökéletes bundát varázsolhatok a húsok köré, na azóta megoldódott a fantasztikus bundás (rántott) hús és minél többet készítem annál finomabb minden egyes alkalommal. Így volt ez ma is. Csak az a gond, hogy soha sem sikerül csak 2 adagot sütni
❤❤❤❤❤❤
Tökéletes örömmámor, hogy másnapra is marad belőle ✌✌✌✌✌✌
A bunda elkészítése:
3 db tojás
csipet só,
3 evőkanál (púpos) lisztkeverék
2 vőkanál pecsenye zsír (olvasztva)
1/4-ed mokkáskanál sütőpor (vízben gyorsan feloldva és a masszába rakva)
kb 2 dl víz
kézi habverővel gyorsan összekevertem és
20 percet hagytam pihenni.
Jól besűrűsödött, ezért még apránként adagoltam hozzá egy kis vizet. Jó sűrű maradjon a massza! (mit egy sűrű palacsinta tészta)
kb fél kg csirkemell volt felkockázva, de gondoltam egyet és egy óriási zacskóba raktam a kockákat kicsit megsóztam, és a zacskón keresztül egy klopfolóval megütögettem mindkét oldalát, de csak annyira, hogy ne kocka legyen.
Serpenyőben nagyon kevés mangalica zsírt és egy kevés kókuszzsírt hevítettem. A "mellcsíkokat" vagy lapocskákat -úgy nevezzük, ahogy jól esik- kisebb tálba rakott rizslisztbe megforgattam, majd a masszába átraktam, s innen kerültek a jó meleg zsiradékba. Ilyen csinos kis falatok lettek.
Itt látszik, hogy nem vékony a mell hús, viszont a bunda a legtökéletesebb. Ez a fajta bundázott hús sokkal lassabban sűl, mint általában a rántott szelet,de az is biztos, hogy soha meg sem ég!!
Sült krumplival fogyasztottuk, ami egy fantasztikus kütyüben készül. Olaj nélküli fritőzben.
Olyan sok massza maradt, hogy még 2 db sertéskarajt kiklopfoltam, s azokat is kisütöttem. Így aztán holnap ismételjük a mai ebédet, nagy örömünkre. Ez a bunda ugyanis még akár napok múlva is friss tud maradni!
s még mindig maradt egy kevéske massza, azokat pedig a maradék zsiradékban kisütöttem. Olyanok lettek, mint valami mini lángosok, de az ízük sokkal, de sokkal finomabb.
Hát hiába, tud ez a Szafi és mi nagyon sokat köszönhetünk neki!!!!
az első bundás hús elkészülte óta hétvégi párbeszéd nálunk: mit főzzek holnap? hát bundás húst! de a múlt héten is az volt! akkor most is az kell! azt hiszem ez mindent elárul arról, miyen szuper finom ez a husi.
VálaszTörlésildi veresné
Kedves Ildi! Örülök, hogy nektek is ízlik. Nálunk sem múlik el hét, hogy ne kerüljön a tányérra. S tényleg megunhatatlan. (Ma is ez lesz az ebédünk)!
VálaszTörlésKI fogom próbálni biztos finom lehet!
VálaszTörlés