Együnk egy kicsit glutén és laktóz mentesen. Az első gondolat, hogy valami finomat kellene készíteni cukkiniből. Hütő ajtó kinyit, cukkini sehol, de ott lapult egy kisebb -nagyon gyenge- főző tök. Így lett ebből tök muffin, és a belevalót a maradék sonka szelet, bacon kocka, és a tetejére egy laktózmentes gouda sajt tette nagyon finommá.
Hozzávalók és elkészítés
30 dkg hámozott, lereszelt tök
20 dkg rizs liszt
ízlés szerint só
4 db egész tojás
1 mokkás kanál citrom bors
1 csipet nagyon erős chili paprika (elhagyható)
maradék sonka szelet
maradék bacon kocka
laktózmentes gouda sajt
1 szelet bármilyen paprika (nálam kápia)
A tököt meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Fűszerezzük és jól összekeverjük.
Az előkészített szilikon muffin formákba 2/3-át belekanalazzuk, és előmelegített sütőbe 180 fokra betesszük. 5-8 percig elősütjük. Kivesszük, s ekkor a felkockázott maradék sonkaszeleteket, a bacon kockákat rákanalazzuk. A maradék tésztamasszát vékonyan elosztjuk a formákon. A tetejükre egy kis kocka laktózmentes gouda sajtot teszünk. Diszítésként egy kis darab paprikát rakunk és vissza tesszük a sütőbe. Kb 15 perc alatt készre sül. (sütőfüggő a sütés ideje)
Nagyon laktató. Én 3 db-ot tettem a tányéromra, de a második után már gondolkodtam, elfogy-e a harmadik? (sajnos) elfogyott) :-)
Ebből a mennyiségből 12 db tökös muffin készült. Hűtőben tárolva 3-4 napig is friss marad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése