A cukkininek egy igazán finom elkészítésével olyan fantasztikus vacsorám volt, hogy azt hiszem ez sokszor fog szerepelni az étrendünkben.
Hozzávalók és elkészítés:
50 dkg cukkini (ez már tisztított, lereszelt, lesózott, kicsavart) A nyers cukkini kb 1 kg volt.
3 db tojás
2 mokkáskanál fehér bors
10 dkg reszelt füstölt sonkás sajt
Száraz anyagok:
5 dkg szezám liszt
2 dkg tápióka keményítő
2 dkg nyílgyökér liszt
1 dkg tojásfehérje por (opcionális, és nekem ennyi volt)
2 teáskanál utifű maghéj
Kisütéshez: Kókuszolaj
A cukkinit meghámozzuk (ha nagyon fiatal, akkor nem kell) lesózzuk, összekeverjük és félre tesszük 10 percre, s addig összeállítjuk a szárazanyagot.
Ha letelt a 10 perc, jól kicsavarjuk a sós léből és hozzáadjuk az összekevert szárazanyaghoz.
A kókusz olajat felmelegítjük, és ha már elég meleg, akkor egy evőkanállal óvatosan belerakjuk a cukkininket a serpenyőben lévő olajba.
Ajánlott csak 3 db-ot egyszerre sütni, mert könnyebb megfordítani. Óvatosan kell forgatni.
Ha mindkét oldalát szép pirosra megsütöttük, papírtörlőre kiszedjük, hogy a rajta maradt zsíradékot leszívja.
Ma este sült paprika krémmel fogyasztottuk.
Vigyázat! mert annyira finom, hogy nem lehet abbahagyni.
Mi ezt cukcsánkának hívjuk, a lapcsánka után szabadon!
VálaszTörlésÉrdekes elne vezés Olgis! :)
VálaszTörlés