Az első olyan kenyerem, amelyben semmilyen liszt nincs, s ennek már legalább kenyérformája is van. Nem mondom, hogy ez lesz a legnagyobb kedvenc, de most még érdekes. Eddig vágytam a világos színű kenyérre, ami nem is rossz, sőt finom, de azt hiszem visszatérek a maglisztes barnára. Lehet, hogy Őt nagyon megszerettem? - nem tudom!
Dupla adag magliszt mentes kenyér
12 g sütőpor
8 g himalaya só
10 dkg útifűmaghéj
6 dkg tojásfehérjepor
8 g himalaya só
10 dkg útifűmaghéj
6 dkg tojásfehérjepor
ezeket összekeverni
6 db tojás sárgáját habosra keverni a felmelegitett
8 dkg kókuszolajjal
8 dkg kókuszolajjal
12 db tojásfehérjét hozzáadni, s ezzel is jól elkeverni.
Ezután öntjük hozzá az
1,4 dl forró vizet
2 kiskanál almaecetet
2 kiskanál almaecetet
és összekeverjük a szárazanyagokkal.
Előmelegített sütőben, szilikon formában, 180 fokon 50
percig sütjük.
percig sütjük.
Amikor kisült, rácsra borítjuk a sütőformából. Szeletelni csak akkor szabad, ha már teljesen kihült.
Az össz kenyér bekerülési költsége 1.420 Ft
Nekem ez a kenyér -2-2 szelet reggelire és vacsorára- kb 6-7 napig elegendő.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése