Olyan ételt kellett kitalálnom, aminek elkészítése nagyon kevés időt igényel, s nem is kell felügyelni amíg elkészül. Hirtelen ötletből jött ez a finomság. Savanyúkáposztára rakott fűszerezett csirke felső combok. Fehérborban sütve. Tetejéről elmaradhatatlan az igazi házi szalonna.
Hozzávalók és elkészítés
Személyenként 1 jó nagy darab csirke felsőcomb (nálam 6 db)
1 kg apróra vágott savanyú káposzta (olyan igazi piaci)
6 szelet érlelt fehér szalonna
só és tartósítószermentes fűszerkeverék
só
1,5 dl fehér bor
Egy nagyobb tepsit kibélelünk a savanyú káposztával, Elterítjük és hat felé vágjuk egy éles késsel, Ezt azért, hogy amikor tálalásra kerül a sor, sokkal könnyebb kiszedni. Minden káposzta kockára ráültetünk 1 db felső csirkecombot. A csirkecombokat előtte sóval és baromfi fűszerkeverékkel jól bedörzsöljük. A húsok tetejére egy szelet érlelt fehér szalonnát -amit előtte bevagdosunk- teszünk. Felöntjük az egészet 1,5 dl fehérborral. Fóliával betakarjuk és kb 1 óra alatt készre sütjük. Ha előmelegített sütőbe rakjuk, akkor a sütési idő kevesebb. Az idő letelte előtt 5 perccel levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük a csirkecombokat. Erre az időre a szalonnaszeleteket leszedjük a húsról, nehogy megégjen.
Jó étvágyat !
Ez mennyire jó... Totál a szájízünk :-)))
VálaszTörlésKedves Druszám! "csak" ennyire van igazad :) jó is, meg a szájíz is :))))
TörlésEzt nevezem! Csak sok legyen belőle.... :)
VálaszTörlésCsavi! Ezt aztán már Te is el tudod készíteni, de ha mégsem................... hát írj, hogy mikor ismételjek :)
Törlés