Csirkemellet szerettem volna rántani, vagy grillezni, vagy csak egyszerűen átsütni. Nem figyeltem kellő képpen, amikor a fagyasztóból kivettem a kis csomagot, s mire kiolvadt, akkor láttam a feliraton, hogy "csirkemell csíkok". Változott is azonnal a menű, amit persze nem bántunk meg.
Miután nem volt sok a hús, ezért egy kicsit fel kellett tuningolni egy kis gombával, amit megint csak nagyon szeretünk.
Egy fél adag bulgurt is találtam, -s mire megfőtt- kiderült, hogy éppen elég volt köretnek.
Tehát induljunk a hozzávalókból.
fél filézett csirkemell felcsíkozva
1 kis doboz szeletelt gomba
1 kis fej vöröshagyma
só
2 gerezd fokhagyma
fehér bors
szerecsendió reszelék
Köretnek
1,5 dl bulgur
3 dl víz
só
Kevés zsíradékon (én mangalica zsíron) a csirkemell csíkokat fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, belereszeljük a fokhagymát, majd a felszeletelt gombát is a húshoz adjuk. Fedő alatt összepároljuk őket. Ez kb 10-12 percet vesz igénybe. Amikor kész sózzuk borsozzuk.
Amíg a hús készül -merthogy kevergetni nem kell- addig elkészül a bulgur is.
3 dl sós, olajos forró vízben a másfél deci bulgurt megfőzzük. Amikor beszívta a vizet rátesszük a fedőt, s pár percig így hagyjuk. A gőzben még tovább puhul.
Amikor a bulgur is és a hús is elkészült, már csak tálalni kell. Ez az étel is -elkészítését tekintve - a 30 perces kategóriába tartozik.
Először azt hittük nem lesz elég, s végül megállapítottuk, hogy ennél többet nem is szabad enni :)
Nagyon jól esett utána egy pohár frissen elkészített citromfűvel ízesített üditő ital. (kicsavart citromlé + édesítőszer + citromfű)
Akkor már hiába indulnék, látom elfogyott.
VálaszTörlésEl Valikám ! Sajnos, de majd legközelebb hamarabb szólok :)
TörlésViki nagyon jó kis ebéd nálam ma hasonló készül. :) Bulgurt még nem ettem de ki fogom próbálni!:)
VálaszTörlésMarym ! Mi sem eszünk minden nap bulgurt, de a rizsnél és a krumplinál is jobban szeretjük. Nálunk nagyon bejön.
TörlésElnézést, de mi a bánat az a "Bulgur"? Annyit látok, hogy valószínű a köret, de mi az? Tésztaféle?
VálaszTörlésCsavi ! Levélben már megírtam a bulgur történetét :)
TörlésMi nagyon szeretjük a bulgurt, legtöbbször salátának csinálom meg, de nagyon jó ötlet köretnek! Tetszik az új dizájn, csinos a blog, Viki :)
VálaszTörlésCitromfüvem nincs itthon, talán menta is jó lenne, de ellepték a levéltetvek... Kéne valahonnan katicát szereznem :)
Titi de rég láttalak :)
TörlésÉn meg még salátába soha sem kevertem, de egyszer azt is ki fogom próbálni.
Köszönöm. Miután az elveszett blogom végül is megkerült, úgy döntöttem, hogy egy egyszerű konyhához, egy egyszerű "ruha" illik, de nekem is tetszik :)
Most hogy mondod, talán egész nyáron nem láttam katicát. :(
Viki, találtam megoldást a katicahiányodra! Nézz be hozzám és meglátod ;)
TörlésMegfőztem, ma ezt a pompás ételt. Nagyon finom lett, Bár Én tettem bele tejszínt, mert kicsit száraznak találtam. Meg 2 kis üveg gombát tettem bele, mert imádom. Amikor először ettem bulgurt kicsit furcsának találtam az ízét és amikor ma megkóstoltam eszembe jutott, hogy én már ettem ilyet :D
VálaszTörlésSzerintem a bulgur, a rizs és a gersli között valahol félúton :D
Vikikém az első kettő hozzászólást légyszi töröld már.
VálaszTörlésTöröltem - úgy látszik megbuggyant a bejegyzőke :))))
TörlésJucuskám ! Naná, hogy tejszínnel még finomabb, de nekem sokszor oda kell figyelni a dolgokra. A két üveg gomba, pedig 5 főre kell is. Mi ezt az adagot csak ketten ettük, de én is úgy szeretem, ha gombás :)
VálaszTörlés