Igen bográcsban, és lehet, hogy ebben a szezonban utoljára? Lassan beköszönt az igazi ősz, így ki kellett használni ezt a hétvégét egy jó kis kiadós pacalpörkölt főzéssel.
Beleadtunk mindet, amit kellett, hozzá egy jó nagy adag hangulatot és utána következett a szaftmártogatós műfaj :)
2 kg előfőzött, tisztított, felcsíkozott pacalt előző este jól beáztattam (mert én így szoktam)
3 óriási fej hagymát apró kockára vágva a bográcsban kevés zsíradékon megfonnyasztottunk. Félrehúztuk, így került bele a pirospaprika, a köménymag, a só, 1 evőkanál zúzott fokhagyma, 3 nagyobb paradicsom félbe vágva, 2 óriási zöldpaprika és egy cső igencsak erős zöldpaprika. Kevés víz került még bele és utána a kiáztatott pacalcsíkok.
Pár szem krumplit a rend kedvéért főztünk hozzá, de nem igen akadt gazdája. Inkább csak a jó kis finom és frissen sült kenyér és a szaft mártogatás volt az igazi.
Nekem mindezt leírni is nehéz, mert én ugyan megfőzöm a pacalt, de megenni??? na azt már nem !!!!!! Hát hiába, én nem szeretem, de a végeredmény, amely egy majdnem üres bogrács volt arról árulkodott, hogy a családom többi tagja nem osztotta velem ezt a tényt. Ők szeretik.
Jól néz ki a képen, de én sem szeretem.:-)
VálaszTörlésJól vagy Vikikém?
Azt akartam én is írni ahogy megláttam, hogy nagyon guszta de én nem szeretem! Úgy látom nem vagyok egyedűl! A férjuram nagyon szereti !
VálaszTörlésAzt akartam én is írni ahogy megláttam, hogy nagyon guszta de én nem szeretem! Úgy látom nem vagyok egyedűl! A férjuram nagyon szereti !
VálaszTörlésNE búsúljatok lányok. ÉN SEM SZERETEM, de rajtam kivül mindenki :)
VálaszTörlésNellykém! ahogy vesszük, csak éppen látni nem látok, és járni nem tudok, a többi meg elmegy :(
jujujujj, betegen ilyen finomakat főzni?
VálaszTörlésén szereteeeeeem. errefele meg a franc se készít csak leves a pacalból. ha ezt Oldalbordámnak megmutatom, ő is bográcsba kéri legközelebb.
(csak halkan megsúgom, hogy megboldogult jánykoromban egyik céges buli után, mely végeztével egyik kollegám szerint nálunknál egészségesebbek feküdtek az újraélesztési osztályon, nos akkor vagy 2 évig nem bírtam a pacal szagát sem....elmúlt, ahogy az a buli is már csak emlék)
Én sem szeretem, de életemben egyszer megettem, mert a bátyám csinálta és olyan lelkes volt. Na azóta sem.
VálaszTörlésSzívesen beneveznék egy adagra :D
VálaszTörlésÉn imádom. Szerintem a szaftját még az is szívesen kitunkolná, krumplival megenné, aki egyébként azt mondja, hogy nem szereti.
VálaszTörlésÓ jaj, elcsábultam. Szerintem bográcsban és tűzhelyen is lehet nagyon finomra készíteni. :)))
VálaszTörlésVikikém!Gyógyulj meg mihamarabb!
VálaszTörlésÉn is jó gyógyulástt kívánok, sajnos a pacalt én sem szeretem.
VálaszTörlésJól néz ki, de nem szeretem a pacalt
VálaszTörlésNagyon guszta, egyszer ettem és azóta se. Nálad tuti tunkoltam volna én is, mert biztosan szuper finom volt.:)
VálaszTörlésJobbulást kívánok!!!
4Gyerek ! Egyszer voltam "nálatok" akarom mondani Erdélyben, na persze nem egyszer, de egyik alkalommal valaki a rokonságból rábeszélt a pacallevesre. Hát az nekem mégugysem ízlett, mint a pörkölt, de ajánlom oldalborádnak, hogy nem kell ám bográcsra várni, jó lesz az lábasban is a tüzhelyen. Állitólag én nagyon finomat tudok főzni, de nem enném meg csórót :) :)
VálaszTörlésVali! akkor egy lehet az ízlésünk ? :)
VálaszTörlésMarcsi Neked meg odaadnám az egészet, csak vigyed :)
Endre - Endre ! Hát nálam még a tunkolás sem jön be, pedig esküszöm nyálcsurgatva várta a többség, hogy elkészüljön :)
Petra ! ne csábúlj, tunkolj :)
VálaszTörlésNellikém ! Sajnos nem rajtam mulik :(
Kati, Bianka ! Mindkettőtöknek köszönöm. Velek vagyok, én sem szeretem :)
Gizuskám, akkor Neked még idekészitek egy nagy szelet kenyeret is :))