2010. február 14., vasárnap

Meggy-szósz kókusztejjel

Folytatódik a diéta, s a tegnapi rakott csirkéhez (ami reggelire és vacsorára volt hivatott elkészülni) ma egy teljesen egészséges meggy-szószt készítettem.
Hozzávlók:
2 kisebb üveg magozott meggy
1 egész citrom (héj nélkül karikára vágva)
5-6 szem szegfüszeg
fahéj
Az egészet pillanatok alatt felforraltam, majd a következőképp süritettem.
1 evőkanál keményitőt belekevertem
1 doboz kókusztejbe és rácsurgattam a gyümölcsre.
Elkavartam, rottyant egyet és máris kész.
Édesítőszerrel tálaltam. (No és nem maradhatott el mellőle a rakottcsirkéből egy jókora szelet)
Elkészitési idő kevesebb, mint 25 perc

6 megjegyzés:

  1. Szeretem a meggyszószt, kíváncsi vagyok milyen lehetett kókusztejjel.:))

    VálaszTörlés
  2. Hu, nagyon jól hangzik. Amiben kókusz van, az csakis jó lehet!:)

    VálaszTörlés
  3. Vikikem,dijaztalak,nezz at hozzam!:)

    VálaszTörlés
  4. Mónika! garantálom, hogy nagyon finom. Én elég sok mindenhez használom a kókusztejet, főleg amióta papának diétázni kell és tejet sem fogyaszthat.

    VálaszTörlés
  5. szepyke! ez így igaz, mi is nagyon szeretjük. S most ráadásul lecsurgattam alóla a vizet és olyan volt, mint a vaj.

    VálaszTörlés
  6. Edó! Aranyos vagy, megyek Hozzád :))

    VálaszTörlés