Cukkini -közepén- sajt.
A panír a szezámmagos csikemell panírja.
2 db közepes nagyságú cukkinihez
2 db tojás
5 evőkanál liszt
2 evőkanál étkezési keményitő
kb 2 evőkanál olaj
1/2 csomag sütőpor
só
viz (kb 1 dl)
Elkészítése:
Az összes hozzávalót egy tálban összekevertem a víz kivételével.
A vizet utoljára adagoltam hozzá és egy jó sűrű palacsintatészta minőségű masszát kevertem ki.
A cukkinit megmostam, felkarikáztam (szük 1 cm-es szeletekre), besóztam és állni hagytam. kb 1 órát.
A kukoricapelyhet egy zacskóba raktam és nyujtófával átgörgettem, hogy kisebb darabokra törjön
Amig az olaj felforrósodott, addig elkezdtem panírozni a cukkiniket.
Először is (lapka sajtot hasznátam) a sajtot 4 felé vágtam, s az igy kapott kis kockákat két karika cukkini közé tettem. Villával belemártottam a masszába, majd a kukoricapehelyben. Kezemmel kicsit gombóccá formáltam és a forró olajba raktam. (Azért annyira ne legyen ám forró, inkább olyan jó kis meleg, nehogy pillanatok alatt megégjen a panir)
Igy is nagyon hamar elkészül.
Köretnek barna rizst, vele főtt sárgarépa kockákkal fogyasztottuk.
Hogy tudod gombóccá görgetni a cukkini karikákat? Nincsenek ezek inkább lereszelve?
VálaszTörlésNyugodj meg, nincsenek lereszelve. Fel vannak karikázva. Két karika közé teszem a sajtot. Utána minden oldalról belemártom a nagyon masszív masszába, ezután pedig az összetört kukoricapehelybe. Tulajdonképpen a massza és a kukoricapehely a kezemben formálja majdnem gombóccá. De egyébként a fotón is látható, hogy nem laposak.
VálaszTörlés