Az ötlet onnan indult, hogy több részletben vitamindús gyümölcslét készítettünk télire. A gümölcslé üvegben végezte, és a vissza maradt gyümölcshúsból pedig bármilyen töltelék lehet.
Most éppen rizs lapból, rétesféle ❤❤❤❤❤❤❤
A rizslapokat forró vízbe 2 másodpercre beletettem és már töltöttem is. Egy evőkanálnyi töltelék és feltekertem, mint egy töltött káposztát! A gyümölcshús mennyisége 50 dkg volt, s ehhez 3 evőkanál eritritet és 25 dkg darált diót adtam.
Tepsire raktam. A tetejét Ez Coat olaj sprével lefújtam. 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsült. Nem kell megijedni az árától, mert nálam egy évig biztos elegendő, pedig elég sokat használom. S nem beszélve arról, hogy még kalóriát sem tartalmaz, ha okosan fújjuk.
Kínáló tálra raktam és tetejére Eritrit port szitáltam rá.
És akkor a töltelékről. Mint írtam már három nagy eltevésünk volt különböző gyümölcsökből (télire), de arra mindig vigyáztunk, hogy a megfelelő vitamin tartalom mind a gyümölcsökben, mind a lében megmaradjon. Volt, amikor hőkezeltük, de volt amikor száraz dunsztba raktuk. Mindkét fajta eltevési módszer tökéletes!
A teljesség igénye nélkül a gyümölcsök, de csak azért, mert minden nem fért el az asztalon, később meg elfelejtettem fotózni, illetve időm sem volt, mert haladni kellett. A lényeg így is látszik, Cékla, citrom, lime körte, sütőtök, alma, cukkini, grapefruit, narancs, kivi s az elmaradhatatlan gyömbér.
Kóstolással döntöttük el, hogy kell-e még bele valami, de nem! - a gyümölcsök olyan finomak, édesek voltak, hogy csupán -ehhez a 15 liternyihez- 4 dkg sót és fél dl folyékony édesítőt adtunk. Fogyasztáskor még lehet hígítani, mert bizony ez elég sűrű lett, de legalább kevesebb üveget kellett megtölteni. Fogyasztáskor ráérünk pótolni a vizet!
S a kinyert gyümölcshús, ami annyira finom volt, hogy nem volt szívem kidobni. Első befőzésünkkor még a kukában landoltak. A másodiknál már rájöttem, micsoda értéket dobtam ki, és vegyes gyümölcs lekvár készült belőle, s most jött a legnagyobb ötlet. Bezacskóztam és fagyasztóba tettem. Milyen jó lesz majd süteményekbe tölteléknek.
Második eltevésünkkor készült gyümölcs lekvár, amely egyébként adományba készült. Itt olvashattok róla! - ha valakit érdekel!
A rizspapírt a TESCO-ban vásároltam.
Szia Viki! Többször próbáltam rákattintani a "Bözsi a rabszolganő" linkre, de mindig azt írja ki, hogy az oldal nem található. Leírnád,hogy milyen gépről van szó és hol lehet beszerezni? Annak idején az ELLÁ-t a Te receptjeid alapján vettem meg és nagyon szeretem. Köszönöm előre is: Krisztina
VálaszTörlésSzia Kriszta! Köszönöm, hogy jöttél. Belinkelem Neked Bözsit :) lánykori nevén: Lux Gourmet Chef --- Azt hiszem innen nem lehet kattintani, másold be a böngésződbe.
Törléshttp://www.luxinternational.com/hu/termek/gourmet-chef-konyhai-robotgep/264
Bözsit (mert én már csak így kereszteltem el) a LUX Hungáriánál lehet kapni. Ha bővebben érdekel, írj és ha érdekel, segíthetek.
Örülök nagyon, hogy meg van elégedve Ellával is. Nálunk is nagy tiszteltet kap!