2017. március 29., szerda

Görög saláta fűszeres csírkemáj

Itt a tavasz, s vele együtt jönnek a színes ételek, ami már nagyon hiányzott. Most egy egyszerű görög saláta készült, s mellé fűszeres csírkemáj. 


 
Az alap:
tetszés szerinti salátakeverék  szeletelve, tépkedve. Joghurtos saláta öntettel leöntve, összekeverve. 
Salátaöntet: Joghurt, mustár, alma ecet, só, édesítő szer keverékéből készült ízlés szerint. A saláta tetejére koktélparadicsom, lágy sajt és fekete olivabogyó került. 


A saláta mellé (1 napig hideg vízben -amelyet többször cseréltem-  áztatott) csírkemáj készült. 
Kevés kacsazsírt olvasztottam, s erre tettem a májakat. Fehér borssal, szerecsendióval, csipet oregánóval, bazsalikommal megszórtam és fedő alatt puhult, majd a fedőt levéve zsírjára lesütöttem. Utólag sóztam.


Fél óra alatt elkészült.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése