adja a rengeteg lehetőséget a minél értékesebb, egészségesebb, paleó étkezéshez.
Ezt a szénhidrát mentes tésztát is Szafitól tanultam, s innen is megköszönöm neki.
Azóta már többször elkészítettem, mert ez az a tészta, amit nem csak sósan, hanem édesen is fel lehet használni, vagy pörköltek mellé köretnek is.
Most egy reggelihez valót: a halkrémmel töltöttet hoztam.
Az elkészítése videón is megtekinthető
Hozzávalók:
120 g kókusztej
1 tojás (65 g kókusztejjel helyettesíthető)
3 gramm só
25 g darált útifűmaghéj (a visszajelzések alapján darálatlan útifűmaghéjjal is működik a recept
25 g darált útifűmaghéj (a visszajelzések alapján darálatlan útifűmaghéjjal is működik a recept
Elkészítése:
A tejet, a tojást és a sót összeturmixoljuk.
A 25 g útifűmaghéjra ráöntjük a tojásos tejet, majd nagyon gyors 5 másodperces mozdulattal összekeverjük villával és azonnal kiöntjük a szilikonos zsírpapírra.
Előmelegített sütőben 160 fokon 10 percig sütjük.
A kisült tésztát lehúzzuk a zsírpapírról, feltekerjük mint a palacsintát, csíkokra vágjuk és szétszedjük
A halkrém:
1 doboz olajos Sprotni,
3 db kemény főtt tojás,
1 citrom leve
Ezeket egy kisebb késes robotgépben összetörjük és megtöltjük vele a tésztát, majd feltekerjük és szeletekre vágjuk.
Egy reggelihez a tészta fele elegendő volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése