2014. június 7., szombat

Mikrós csoki torta eperrel, vanilia krémmel

 
Hozzávalók
 
Fogyókúrázók ne figyeljenek ide :-)
 
6 db egész tojás
4 dl (40 dkg) cukor
4 dl (25 dkg) liszt
4 dl ( 15 dkg) cukrozott kakaó
2 dl olaj
 
 
Egy hosszúkás jénait (vagy bármilyen magas szélű mikrózható edényt) előkészítünk, és az összes hozzávalókat összekeverve a sütőedénybe boritjuk.
800 W-on, 10 perc alatt a mikróban készre sül. Azonnal kiborítjuk egy megfelelő méretű tálcára.
 
Jó látni sülés közben, amikor a közepénél a csoki kibuggyan a torta tetejére és elterül rajta.

 
Nem volt elélg a finomság, így egy adag földiepret felszeletelünk és rárakjuk a tortára, majd az élvezeteket tovább folytatva, készíthetünk hozzá - ízlésünknek megfelelően - vanília krémet. Természetesen eper, és vaníliakrém nélkül is finom, de így a legfantasztikusabb.
Hogy kiszárad, vagy sem arra nem tudok választ adni, mert elfogyott.

1 megjegyzés: