2014. február 27., csütörtök

Palacsinta, mint desszert

Szokásos módon palacsinta tésztát keverünk ki
fél liter tej
2 tojás
csipet só
1 evőkanál olaj
liszt, annyi, hogy jó sűrű legyen
szódavízzel felhígítjuk, állni hagyjuk fél óráig
 
A palacsinta sütőt bespricceljük olajjal és elkezdjük a sütést. Elég csak az első palacsintánál alá olajozni, miután a tésztában is van olaj, nem fog leragadni. Persze ehhez egy jó teflon sütőre is szükségünk van.
 
 
 
Fél liter tejből 2 vanília cukorral 3 tojás sárgájával 1 evőkanál xilittel  pudingot főzünk. Amikor már majdnem kihűlt, hozzákeverjük óvatosan a 3 tojás keményre felvert habját és betöltjük a palacsintákba úgy, hogy azok háromszögletűre legyenek hajtva.
 
 
Egymásra sorba rakunk 3 db töltött palacsintát. 2 dl tejszínből kevés xilittel, 1 habfixálóval kemény habot verünk és díszítjük a palacsintákat.

Gőz fölött felolvasztunk nagyon jó minőségű (legalább 75 %-os kakaótartalmú) csokoládét és rácsurgatjuk a tejszínhabbal díszített vaníliapudinggal töltött palacsintákra.  

2 megjegyzés:

  1. Hegyekbe jöhet belőle! Kérek egy kis kóstolót jó?

    VálaszTörlés
  2. Jóóóóóóóóóóó !!!! :) Szólj mikör jössz, hogy fel tudjak készülni :)

    VálaszTörlés