Hosszas gondolkodás után elkészült egy nagyon egyszerű vasárnapi leves.
A Palóc leves hozzávalói
40 dkg sertés comb (apró kockára vágva)
1 közepes fej vöröshagyma (apró kockára vágva
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mangalica zsír
1 teáskanál fűszerpaprika
1 csipetnyi köménymag
só
A fenti hozzávalókból elkezdjük készíteni a pörköltet.
A felolvasztott zsíron megfonnyasztjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a köménymagot és a fokhagyma cikkeket, majd a piros fűszerpaprikát, s végül a húskockákat. Annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen csak hogy ellepje.
Amikor már kezd a hús puhulni, akkor a további hozzávalókkal egészítjük ki
0,5 kg vágott (fagyasztott) zöldbab
4 db közepes krumpli apró kockára vágva
3 db babérlevél
Fentieket hozzáadjuk a félig megfőtt pörkölthöz, felengedjük annyi vízzel, hogy jócskán ellepje. Rövid ideig főzzük, de addig mindenképp, ameddig a bab puha nem lesz.
1 evőkanál keményítőt
2 dl (boci tejjel) símára keverünk, és hozzáadunk
2 dl tejszínt.
Az egészet hozzáadjuk a leveshez és összeforraljuk.
A finom leves után egy nagyon egyszerű és gyors kinder buenó készült.
Hűűű de nagyon finom. Ezt is szeressem, na de mit nem? Haspók vagyok na.
VálaszTörlésTartalmas és nagyon finom!
VálaszTörlésRég készülök kipróbálni, megelőztél:)
VálaszTörlés