Ilyen sűrűnek kell lennie a tésztának. Hasonlíthatnám a gofri tésztájához, de még annál is kicsivel sűrűbb.
Csak eddig szabad megtölteni a sütőt a nyers tésztával
5 perc kell egy adag kisüléséhez.
És akkor a recept
20 dkg liszt
13 dkg cukor (ez nagyon sok, iszonyu édes lett)
3 tk. sütőpor,
180 ml őszibarackos joghurtital
4 evőkanál olaj,
4 evőkanál tej
Az egészet egy jó nagy müanyag kancsóban összekevertem. Azt hittem, hogy majd ebből szépen belecsurgatom a sütőbe. Nem igy lett. Bele kell kanalazni.
Tehát, a sütőt bekapcsoltam, a masszát összekevertem, amikor a zöld lámpa is kigyullad, bespricceltem (az elsőnél) olajjal és kisebb teáskanállal belekanalaztam.
A recept 2 percet ir a sütéshez, de valójában 5 perc szükséges. Megforditani nem kell.
Nagyon jó izü, aranyos kis fánkok, csak durván édesek. Legközelebb 5 dkg cukor is elég lesz, vagy édesítőszer.
A bekevert mennyiségből 5-6 azaz kb 42 db mini fánk sül. (még sül a vége, ezért nem tudom pontosan, de ennyi biztos lesz) Viszont már megkóstoltuk :)
Ez az a fánksütő, amiről írtál?
VálaszTörlésJópofa fánkok lettek.
De a kánikulamentes nap, amit megrendeltél nem jött össze, sajnos.
Kipróbáltad az új fánksütőt? Jó kis recept, a fánkjaid nagyon guszták.
VálaszTörlésZsófi !
VálaszTörlésIgen, ez az, de sajnálom, hogy ma van a legmelegebb, s olyan ronda voltam, hogy a férjemet küldtem el a sütőért, ő legalább birja a meleget :)
Petra ! Kipróbáltam én biza, mert Beee már nagyon várja az eredményt. Tégnyleg kis guszták, s a végén kidült, hogy 56 db lett belőlük :) :)
VálaszTörlésS végre nincs olajszag, na persze nem is az az igazi ősrégi fánkocska, de legalább a formája az és az ize fincsi :)
Nagyon jól néz ki, jó,hogy megmutattad.én is szerettem volna ma venni gépet, de sajna már reggel 9-kor nem volt egy sem.
VálaszTörlésNagyon aranyos kis formás fánkok lettek! Guszták!
VálaszTörlésDe jó ez a szerkezet, nagyon finom lehet
VálaszTörlésépp ezért jöttem ide, s nem is csalódtam.
VálaszTörlésgép beszerezve, recept kipróbálva.
csúcs vagy Viki.
Látom már beszereztedted a fánksütő masinát. Brávó! Milyen szerencséd van!
VálaszTörlésÉn mióta kérek egy dagasztó gépet és senki sem hallja!!!Brühümm!!!
Pedke, tényleg sajnálhatod. Olyan gyorsan lehet vele elkészülni. Férjem isment már reggel 8-kor és már csak kettő volt.
VálaszTörlésÉva - köszönöm
VálaszTörlésBianka - igen, tényleg azok.
4Gyerek, örülök, hogy nem csalódtál. Én sem a férjemben :) :) hősiesen vállalta a vásárlást, ami számára kifejezetten öröm. :))
VálaszTörlésJuci, irjál a jézuskának. Pedig tudnék egy-két jó ötletet adni dagasztógépre. Én már elképzelni sem tudom nélküle. Majd segiten brühizni :))
VálaszTörlésÉn is mérlegeltem a dolgot,de még habozok,hogy megvegyem e.Amennyi fánkot én sütök.....
VálaszTörlésDe tetszik nagyon a gép.
No persze a fánkjaid még jobban:-)
férjed tanfolyamot nem tart? mert ha igen, küldöm enyém Oldalbordát a Tiedéhez, hogy árulja már el neki mi a titka annak, hogy szeret vásárolni.
VálaszTörlésBelly ! Ez nem is az a klasszikus élesztős fánk, csak a formája. Szerintem több variációt is ki lehet találni az alapanyagra.
VálaszTörlésEngem az ragadott meg benne, hogy nem kell olajban sütni.
4Gyerek! Tudod mit mondok? Addig légy boldog, amig az oldalborda nem szeret vásárolni :)))
VálaszTörlésEnyém borda imád, de néha tulzottan behódol eme szenvedélyének :))
Kedves Viki,
VálaszTörlésköszönöm a külön posztot!! Jól értem hogy az egész fánksütési hadművelet megvan kb 1 óra alatt? Ez nagyon csábító. :)
Bár én azt reméltem hogy olyan igazi, klasszikus fánkot lehet vele sütni. Ajánlanád ezt a gépet nekem akkor is ha csak egy évben egyszer venném elő?
Nagyon szépek lettek a fánkjaid! Én is elfogadnék egy ilyen masinát! :)
VálaszTörlésBeee ! Az egész fánksütési ceremónia fél óra.
VálaszTörlésDe mondom, ez nem az az élesztős kelt-tésztából készült klasszikus fánk, amire Te gondolsz. Ebbe a sütőbe szerintem minden sütőporos dolgot, meg lehet sütni.
Nálunk nagy sikere volt, mert az összes elfogyott, igaz, hogy mindjárt a gyerekek elvittek 20-at.
A férjemnek kifejezetten izlett. Nekem csak a cukorral volt gondom, mert nagyon édes volt.
Nem tudlak se rábeszélni, se lebeszélni róla. Viszont ha egy évben egyszer veszed elő, háááát én ezért biztos nem venném meg, mert cssak a helyet foglalja.
De ez ne legyen mérvadó.
Nekünk biztos megérte, mert azt az örömet látni a férjem és a gyerekek arcán amikor falatozták, hát az megfizethetetlen.
S egy egyszerü leves mellé még egy 6 tagu családnak is elegendő ez a receptmennyiségből sütött kis minifánk.
Marika! köszönöm. Azt elhiszem. Szerintem kis helyet foglal, hamar készithető benne a minifánk, s nekem ennél több nem is kell.
VálaszTörlésBeee! Nézd csak mit irt Paariza (Bellus) ide a jobb oldali traccsolóba? Ennél meggyőzőbbet én sem tudtam volna írni:
VálaszTörléspaariza:2011/07/14 21:17:18
Viki ez egyszerűen zseniális ! Szuper receptet írtál.Most sütöttem ki egy egész kiló lisztből .Mivel a család java része itt lakik velem egy utcában szét is tudtam melegen osztani.A kis lyukacskáiba csokit is csepentettem.Apukám aki azt mondta , hogy nem lehet az igazi ami nem olajban sül , arról ne is beszéljünk , hogy joghurtot tenni ilyesmibe az több mint furcsa. Végül azt mondta , mindegy hozzad csak majd megkóstolom.Végül teljesen oda volt érte.Málnásat és epreset készítettem.Közben kiötlöttem , ha váratlanul fogok készíteni , és éppen nincs joghurt italom , akkor 12%-os tejfölt el fogok turmixolni a mélyhűtőben lapuló gyümölcsök valamelyikével , és tejjel .Szerintem úgy is jó lenne. Arról ne is beszéljünk hogy a kísérleti receptek százai keringenek már az agyamban.Nem is annyira hülyék az amerikaiak.Nem kell órákig bajlódni a kelesztett fánkkal , hipp -hopp kész ,és valóban nagyon finom. Talán egy cseppet egészségesebb is , mint a zsírban sült változata.Erre a leg elfoglaltabb anyuka is biztosan tud időt szakítani.
Szia Viki!
VálaszTörlésSzeretnélek megajándékozni egy díjjal, nézz be hozzám!
Megkérlek nézzél be hozzám, van számodra eg meglepetésem!
VálaszTörlésMóni barátnőm férjének hála (aki kettőt vett a gépből, gondolván én is örülnék neki) nekem is van fánksütőm. Én a kissé ügyetlenül lefordított gyümölcsjoghurtos változatot készítettem el teljes kiörlésű lisztből (persze zabpehelylisztet nem tettem hozzá, mert hol kapok én olyat meg egyébként is). Sűrű tédztájú, lekvárral azért ehető fánk lett belőle, ez nem az igazi. Kipróbálom a te változatodat ahogy írtad kevés cukorral.
VálaszTörlésÁgi