2009. december 8., kedd

Márványos, s még csak ki sem repedt :-)


Mindíg irigyeltem az üzletekben látható márványos bejgliket. Nekem egy negyedszázados bejgli receptem van. Úgy ragaszkodok hozzá, mintha sziámi ikrek lennénk. Nem véletlen ez, mert még soha sem hagyott cserben.
Egyik nap böngésztem a desszert.eu-n és ott találtam magam szemben az én hőn áhított márványos bejglimmel.
A hozzávalókon semmit sem változtattam, mindent pontosan betartottam.
Egyedül a sütési időt változtattam meg és ami a desszert.eu-n nincs leirva:
hideg sütőbe tettem a bejgliket 200 fokon 10 percig, de utána én átkapcsoltam légkeverésre és 150 fokra, s már csak 15 perc kellett a süléshez.
Úgy belemerültem, hogy 4 mákos és 4 diós bejgli sült ki egymás után.
Először kicsit bonyolultnak tünt és mondogattam magamban, hogy "járt utat a járatlanért el ne hagyd" - vissza a régi hagyományos  bejglimhez, de amikor láttam, hogy milyem szépen alakulnak, még karácsonyit biztos megsütöm egyszer.
Ezeket most ahogy kizültek, folpack-ba csomagoltam és betettem a fagyasztóba. Ott fogják várni a Jézuskát :-)

.........ééééééééééés még csak ki sem repedtek.

4 megjegyzés:

  1. Köszi Mary és nagyon fincsik is. Semmit nem változtattam a receptjükön és bejött.

    VálaszTörlés
  2. En is valamelyik nap nezegettem azt a receptet es az szerint akarom elkesziteni Karacsonyra. Remelem ilyen szepre sikerulnek, mint Neked!

    VálaszTörlés
  3. Judit ! amit én tapasztaltam, hogy CSAK HIDEG SÜTŐBEN KELL ELKEZDENI A SÜTÉST.
    Én egymás után két adagot gyurtam be, s amikor a másodikat már be kellett tenni a sütőbe, az még meleg volt, nem repedt ki az sem, de az első sokkal szebb. Köszi, hogy itt voltál. Sok sikert Neked is.

    VálaszTörlés