2010. június 14., hétfő

Meggyleves almapürével süritve

Jött a még nagyobb meleg és a mégnagyobb elszántság, hogy elkészüljön egy ujabb -de nagyon könnyü gyümölcsleves, ami végtelen egyszerü, mégcsak habarás sincs benne.
Kb 1 liter vizbe 5 db megtisztitott, felszeletelt almát, pár szem szegfüszeget, kávéskanál fahéjat, egy egész csitromot felkarikázva, csipet sót tettem, s addig főztem, amig az alma pürésithető állapotba került. Kb 5 perc. Botmixerrel pürésitettem. Tetszés szerinti édesitőszerrel ízesítettem, beleraktam a fagyasztóból elővett kb negyed kiló magozott óriás meggyeket, s 2 dl tejszínnel elkavartam.
Innen már csak egy rottyanás és irány a kamra, majd amikor lehült, betettem a hütőbe, hogy másnap igazán egy jó kis friss, hideg gyümölcsleves kerüljön a tányérra.
Ezt a napot is megúsztuk nehéz kaja nélkül :)

4 megjegyzés:

  1. De jó ötlet ez az almapürés sűrítés! Ki fogom próbálni, köszönöm, hogy megosztottad a receptet! Üdv, Teréz

    VálaszTörlés
  2. Vikikém, szuperszónikus ötlet!!!

    Vettem, vittem!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehet, igazán ötletes

    VálaszTörlés
  4. Kedves Teréz ! Örülök, hogy örömet tudtam szerezni e szerény kis remekmüvel :) Én úgy nem szeretem sem a lisztet, sem a keményitőt a gyümölcslevesekbe. Eddig mindig pudinggal süritettem, de ez tényleg jó ötlet lett :))) Még én is csodálkoztam rajta.

    Chef Viki ! druszám !!!! --- szuperszónikusan küldöm Neked.

    Bianka ! Ennek a legnagyobb erénye azon túl, hogy fincsi - nem kell kevergetni, kavargatni, hogy le ne égjen :) :)
    Még mára is maradt egy kicsi, de talán ma még finomabb volt.

    VálaszTörlés